Γύρνα λίγο τον διακόπτη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Εδώ και μήνες ο ΑΡΗΣ ακολουθεί το ίδιο μοτίβο, δίχως τη θέλησή του… Ένα βήμα μπρος, ένα πίσω. Δύο μπρος, ένα ή και δύο πάλι πίσω .

Ένας μεγάλος κύκλος αγώνων με σημαντικές νίκες αλλά και απώλειες που τον έχουν φέρει ναι μεν στην 5η θέση αλλά δίχως να πείθει για την ώρα ότι μπορεί το κάτι παραπάνω. Δηλαδή την τετράδα και τον στόχο της Ευρώπης μέσω του πρωταθλήματος, έχοντας βέβαια μία απόσταση μόλις έξι βαθμών που του επιτρέπει να ελπίζει εφόσον τον Ιανουάριο γίνουν όσα πρέπει στο μέτωπο των μεταγραφών.

Μέχρι τότε όμως υπάρχει ένας κύκλος αγώνων στον οποίο η βαθμοθηρία είναι απαραίτητη, ξεκινώντας αύριο (26/11) με την ευκαιρία για να γυρίσει λίγο τον διακόπτη. Ξέρετε, όχι αυτούς που είναι πάνω κάτω αλλά εκείνους που τους γυρνάς για να ανάψει το φως. Κάτι τέτοιο θέλει και ο ΑΡΗΣ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Μιλάμε φυσικά για ένα ματς πολύ υψηλών απαιτήσεων, ανάμεσα στα άκρα του Big-5 σε αυτή τη φάση. Από τη μία η πιο ισορροπημένη ομάδα -και 1η της βαθμολογίας- έχοντας από την άλλη την χειρότερη ομάδα της πρώτης πεντάδας που έχει τα θέματά της και ψάχνει έναν συνδυασμό ισορροπίας και σταθερότητας για πολύ μεγάλο διάστημα.

Ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα με τη διπλάσια αποτελεσματικότητα επιθετικά και με μόλις έξι γκολ παθητικό. Είναι δύσκολο για τον ΑΡΗ αλλά δεν έχει κάποιο φόβητρο απέναντί του. Στο “Βικελίδης” με τον κόσμο του μαζικά στις κερκίδες και με μία εμφάνιση σοβαρότητας και… εξυπνάδας, φυσικά και μπορεί να πάρει τη νίκη.

Το ματς δεν είναι για πολλά ρίσκα και όταν ο ΑΡΗΣ χαμηλώνει και δίνει βάθος στην άμυνα του, τότε συνήθως δεν έχει και θέμα. Δεν γίνεται φυσικά 90 λεπτά να είσαι πίσω από τη μπάλα. Θα κάνει και αυτός παιχνίδι, αλλά με μία πιο compact φιλοσοφία και με “κλείδι” για τη νίκη να βρει επιτέλους ουσία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και κυρίως στους χώρους που δεδομένα του δώσει ο Παναθηναϊκός. Για αυτό από τη μία υπάρχουν πιθανότητες να δούμε τον Ζουλ και παράλληλα να μείνει λίγο πιο μπροστά ο Νταρίντα.

Οπως είπε και ο Μάντζιος στις δηλώσεις του, ο ΑΡΗΣ πάει για τη νίκη. Μία νίκη που δεν την χρειάζεται μόνο βαθμολογικά αλλά και για να καλύψει το κενό του μεγάλου αποτελέσματος φέτος. Σίγουρα υπάρχει η Ντιναμό Κιέβου αλλά δεν είχε αντίκρισμα λόγω του αποκλεισμού.

Αντιθέτως μία νίκη επί του Παναθηναϊκού μπορεί να γυρίσει λίγο παραπάνω τον διακόπτη και να βοηθήσει σημαντικά τον ΑΡΗ στο… πακέτο αγώνων μέχρι τις γιορτές και την ενίσχυση του ρόστερ.

]

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα