Τσάμπα ήττα…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα περισσότερα από αυτά που ήθελε, τα έκανε σωστά… Αμύνθηκε, έκλεισε τους χώρους και δυσκόλεψε πολύ τη ζωή της ΑΕΚ. Ο ΑΡΗΣ όμως χρειαζόταν όμως και κάτι παραπάνω για να φύγει αποτέλεσμα από τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αυτό φυσικά ήταν το γκολ, το οποίο άγγιξε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν αξιοποίησε καμία από αυτές και έτσι γνώρισε την ήττα με 1-0 στο φινάλε του 1ου γύρου.

Με κορυφαίο τον Οντουμπάζιο και μοιραίο τον Μορόν για την χαμένη ευκαιρία στο 44′, η ομάδα του Μάντζιου έφυγε με άδεια χέρια από τη Νέα Φιλαδέλφεια. Μία… τσάμπα ήττα και ένα άδικο αποτέλεσμα βάσει της εικόνας του παιχνιδιού σε όλη τη διάρκειά του.

Η ΑΕΚ είχε βέβαια και αυτή τις στιγμές της, μέχρι που αξιοποίησε μία από τις ελάχιστες αδράνειες του ΑΡΗ σκοράροντας από κόρνερ με την κεφαλιά του Βίντα στο 60′.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Τζούρασεκ ο εκλεκτός (4-2-3-1)

Ο Μάντζιος επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και έδωσε φανέλα βασικού στον Κροάτη, αποτελώντας τον παρτενέρ του Ζουλ στη μεσαία γραμμή.

Πίσω στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς μπροστά του. Οντουμπάζιο και Μοντόγια ήταν οι πλάγιοι μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Απαράλλαχτη και η επίθεση με τους Σουλεϊμάνοφ-Παναγίδη στα εξτρέμ και τον Νταρίντα λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Μορόν.

ΑΕΚ: Τρία νέα πρόσωπα στα πλάνα του Αλμέιδα – Πάλι χωρίς “καθαρό” φορ (4-4-1-1)

Ο Αργεντινός ακολούθησε… συνταγή Μπράιτον και παρέταξε την ομάδα του χωρίς κλασσικό επιθετικό, αφήνοντας τον Πόνσε στον πάγκο και έχοντας στην κορυφή τον Τσούμπερ.

Ο Αθανασιάδης νέο πρόσωπο κάτω από τα δοκάρια, όπως και ο Σιντιμπέ στα δεξιά της άμυνας. Χατζισαφί στα αριστερά και οι Βίντα-Μουκουντί στα στόπερ. Σιμάνσκι-Πινέδα οι δύο χαφ, Ελιάνσον-Γκατσίνοβιτς στα εξτρέμ και ο Μάνταλος πίσω από τον Τσούμπερ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πίσω κράτησε καλά, μπροστά είχε… Οντουμπάζιο

Τοι πρώτο στοίχημα για τον ΑΡΗ ήταν να αντέξει στην πίεση της ΑΕΚ στο δικό του μισό και το έκανε αρκετά αποτελεσματικά τόσο στα πρώτα λεπτά όσο και στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους.

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα και στο 6′ είχαν την πρώτη μεγάλη φάση του ματς. Ο Φαμπιάνο με φοβερή κάθετη έβγαλε τον Οντουμπάζιο σε θέση βολής όμως αστόχησε υπό την πίεση του Γκατσίνοβιτς.

Ο Άγγλος μπακ ήταν πρωταγωνιστής και στη φάση του 34΄που ξεκίνησε από εξαιρετική ενέργεια του Παναγίδη, αλλά ο Αθανασιάδης βρήκε όσο χρειαζόταν την παράλληλή του μέσα στην περιοχή για να σώσει την Ένωση.

Ένα λάθος του Σουλεϊμάνοφ και ένα δοκάρι του Μάνταλου

Η Ένωση δυσκολεύτηκε αρκετά στο σετ παιχνίδι και δυσκολευόταν να βρει πράγματα στις κάθετες προσπάθειες της προς την περιοχή, δείχνοντας σφυγμό επιθετικά για πρώτη φορά όταν αξιοποίησε το λάθος του Σουλεϊμάνοφ στο 19′. Μία φάση στην οποία η ομάδα του Αλμέιδα έκλεψε και έτρεξε γρήγορα στο τρανζίσιον, με τον Κουέστα να σταματάει τον Τσούμπερ σε πρώτο χρόνο και τον Μπράμπετς στη συνέχεια να πετάγεται σωτήρια στο σουτ του Ελίανσον.

Αυτό που δεν χάνεται ο Μορόν…

Το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την καλύτερη ευκαιρία του ΑΡΗ για να βρει γκολ και με μοιραίο τον Μορόν. Ο Οντουμπάζιο κέρδισε στο… μπρα ντε φερ με τον Γκατσίνοβιτς, “έσπασε” από πλάγια θέση στον Ισπανό αλλά ήταν αδικαιολόγητα άστοχος από πλεονεκτική θέση και έχοντας αποφύγει το μαρκάρισμα του Σιμάνσκι.

Μία αδράνεια του έκοψε τα πόδια

Ο Λορέν Μορόν δεν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας… Ο Ντομαγκόι Βίντα από την άλλη δεν… χάρισε λίγα μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους και πάνω στη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ο Κροάτης πήρε το δώρο σε μία φάση όπου αδράνησαν δύο παίκτες στο μαρκάρισμά του, παίρνοντας μία κεφαλιά… προπόνησης για να κάνει το 1-0 και να αλλάξει τη ροή του αγώνα.

Αντέδρασε γρήγορα και βρήκε ξανά τελικές 

Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ και 2-3 καλές στιγμές της ΑΕΚ, κυρίως με τον Πονσέ και τον Κουέστα “παρών”, ο ΑΡΗΣ πάτησε ξανά στα πόδια του και βγήκε μπροστά ψάχνοντας την ισοφάριση.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 75′ από την εξαιρετική κάθετη πάσα του Φαμπιάνο προς τον Οντουμπάζιο, αντιγράφοντας την πρώτη φάση του αγώνα και με τον Άγγλο να αστοχεί ξανά. Στο 84′ δοκίμασε και ο Κάρλσον την τυχή του με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει και το 1-0 να μην αλλάζει ως το τέλος.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Μοχάμεντ Αλ Χακίμ (Σουηδία)

Βοηθοί: Μεχμέτ Κουλούμ (Σουηδία), Ρόμπιν Βίλντε (Σουηδία)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

VAR: Πολ Φαν Μπέκελ (Ολλανδία)

Βοηθός VAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 43′ Βίντα/24′ Νταρίντα

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 60′ Βίντα/-

Οι συνθέσεις: 

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί,Χατζισαφί – Ελίασον (64′ Άμραμπατ), Σιμάνσκι, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (78′ Ζίνι) – Τσούμπερ (64′ Πόνσε), Μάνταλος (65′ Πισάρο).

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, – Ζουλ, Τζούρασεκ (63′ Πάρντο), – Σουλεϊμάνοφ (81′ Μενέντες), Νταρίντα (81′ Σαμόρα), Παναγίδης (59′ Κάρλσον), – Μορόν

Προτεινόμενα Άρθρα