Άντεξε ένα ημίχρονο στα Κανάρια ο ΑΡΗΣ και μετά κατέρρευσε….

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea πήρε ως ένα μεγάλο αουτσάιντερ στην έδρα της Γκραν Κανάρια, πάλεψε για ένα ημίχρονο απέναντι στην αήττητη ισπανική ομάδα αλλά στο δεύτερο κατέρρευσε με αποτέλεσμα να γνωρίζει βαριά ήττα με 93-65, με τους Σανόγκο και Μποχωρίδη να μην αγωνίζονται, μιας και έχουν παραμείνει στην Θεσσαλονίκη.

Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής από την αρχή του αγώνα, οι παίκτες του Καστρίτη πάντως είχαν μία καλή παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως επιθετικά αφού αμυντικά τα κενά ήταν πολλά και σημαντικά και τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι. Στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» ήταν κακοί σε όλα τα επίπεδα, παρασύρθηκαν από τον ρυθμό των Ισπανών που έφτασαν εύκολα σε μία άνετη νίκη.

Ο Τολιόπουλος ξεχώρισε κυρίως στο πρώτο μέρος όπως και ο Ντε Σόουζα, ήταν οι μοναδικοί παίκτες που προβλημάτισαν τους γηπεδούχους. Ο Φίλλιος στο δεύτερο μέρος έδειξε καλά στοιχεία και διασώθηκε, ενώ οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κακή μέρα, αρκετοί ήταν πνευματικά εκτός αγώνα από την αρχή όπως ο Μπάνκστον, ο Καρ και ο Γκάλινατ. Τα 23 λάθη αποτελούν ένα στοιχείο για την έλλειψη συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

 

Η Γκραν Κανάρια από την αρχή έδειξε τις προθέσεις της και με τον Σλότερ να έχει 3/3 τρίποντα, προσπάθησε να επιβάλλει τοιν ρυθμό της επιθετικά. Ο ΑΡΗΣ Midea όμως με τον Ντε Σόουζα, κατάφερε να αντιδράσει, να προηγηθεί με 9-11 και να μείνει κοντά στο σκορ στο πρώτο πενάλεπτο. Οι Ισπανοί έκαναν ένα σερί 11-2 για να προηγηθούν με 22-13 και να κλείσουν προηγούμενοι την 1η περίοδο με 29-17.
ΟΙ παίκτες του Καστρίτη προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοση τους σε άμυνα και επίθεση, έχοντας κατά διαστήματα καλή απόδοση. Η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους εννέα αλλά ούτε ανέβηκε πάνω από τους 14 πόντους, κλείνοντας στους 11 (49-38) υπέρ της Γκραν Κανάρια στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερος μέρος ο ΑΡΗΣ Midea από νωρίς έδειξε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό της Γκραν Κανάρια η οποία έδειξε την ποιότητα της ως ομάδας, μιας και άμεσα προηγήθηκε με 57-41 και έκλεισε την τρίτη περίοδο στο +22 (72-50). Οι «κίτρινοι» είχαν τεράστια προβλήματα σε άμυνα και επίθεση, βρέθηκαν από νωρίς να παίξουν χωρίς ψηλούς αφού ο Μπάνκστον αποβλήθηκε στην τρίτη περίοδο. Ο Καστρίτης προσπάθησε με αλλαγές να βρει ένα σχήμα που θα μπορέσει να αντισταθεί κάπως στον ρυθμό των γηπεδούχων αλλά μάταια, με αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει σε υψηλά επίπεδα και να κλείσει στους 28 πόντους (93-65) στο τέλος του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 29-17, 49-38, 72-50, 93-65.

Δείτε τα στατιστικά 

Προτεινόμενα Άρθρα