Ατζέντα Καρυπίδη: Τα γεμάτα χέρια και τα χρονικά περιθώρια

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Δεκέμβριος είθισται να είναι πάντα ο προθάλαμος του Ιανουαρίου για τις ομάδες λόγω των μεταγραφών. Ένας λόγος παραπάνω για τον ΑΡΗ που χρήζει ενίσχυσης και μάλιστα σημαντικής.

Οι μεταγραφές αποτελούν πρώτο θέμα μαζί με αυτό των συμπαικτών και απασχολούν την επικαιρότητα της ομάδας. Πρωτίστως όμως απασχολούν τον Θεόδωρο Καρυπίδη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έχει γεμάτα τα χέρια του αυτή την περίοδο, με καινούργιο μέτωπο αυτό των κλειστών γηπέδων που σημαίνει και μία σημαντική οικονομική ζημιά που ξεπερνάει το 1 εκατ. ευρώ! Παράλληλα με αυτό όμως υπάρχει η ενίσχυση του ρόστερ και όχι μόνο… Υπάρχουν δύο ανανεώσεις που εκκρεμούν αλλά και το μέλλον κάποιων παικτών που δεν υπολογίζονται και αποτελούν οικονομικό βαρίδιο για την ομάδα.

Οι μεταγραφές

Οι εξελίξεις στο πρωτάθλημα πάνε λίγο πίσω το καλεντάρι της λίγκας αλλά τα μεγάλα παιχνίδια του Γενάρη δεν φεύγουν. Ο πρώτος μήνας του νέου έτους μπορεί να κρίνει πολλά για τη μετέπειτα πορεία της χρονιάς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, οπότε μεγαλώνει και την ανάγκη για προσθήκες.

Εδώ και εβδομάδες είναι γνωστό ότι ο ΑΡΗΣ θέλει να ακολουθήσει το μοντέλο… Νταρίντα. Να φέρει δηλαδή τουλάχιστον 1-2 παίκτες στη Θεσσαλονίκη μέχρι την περίοδο των εορτών και σταδιακά να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, έχοντας θέσεις ως σίγουρα “θέλω ένα φορ, εξτρέμ, αριστερό μπακ και “10άρι”.  Στόπερ, “6άρι” και ίσως ένα ακόμα εξτρέμ είναι κινήσεις που θα γίνουν υπό προϋποθέσεις, συν ότι ο Γενάρης δεν προσφέρεται για πολλά… ψώνια.

Οι ανανεώσεις

Δεύτερο σημαντικό ζήτημα και με δύο παίκτες στο επίκεντρο. Χουλιάν Κουέστα και Φαμπιάνο Λέισμαν αποτελούν κεφάλαια για τον ΑΡΗ, ο οποίος δεν θέλει να τα κλείσει και μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να τα δρομολογήσει, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για δύο διαφορετικές περιπτώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας.

Οι… πιθανές αποχωρήσεις

Από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ θέλει να αγοράσει, ξέρει ότι θα πρέπει να… ξεφορτωθεί και κάποιους παίκτες. Υπάρχει μαύρη λίστα με παίκτες που αν όχι τώρα τότε σίγουρα το καλοκαίρι θα αποτελέσουν παρελθόν. Το θέμα είναι κατά πόσο ο ΑΡΗΣ θα βρει τη φόρμουλα να απεμπλακεί νωρίτερα από κάποιους, όπως και πώς θα διαχειριστεί παίκτες που έχουν συμβόλαιο και τη νέα σεζόν με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Ντομαγκόι Πάβιτσιτς.

Ακόμα η πίεση του χρόνου δεν υπάρχει στην Αλκμήνης. Δεν αργεί όμως και η ώρα που οι ιθύνοντες της ομάδας θα αρχίσουν να τη νιώθουν στις πλάτες τους. Αυτό δεν σημαίνει να κάνουν 3-4 μαζεμένες κινήσεις ως τις αρχές του χρόνου, αλλά έστω 1-2 που θα αποτελέσουν την πρώτη βάση και παράλληλα τα πρώτα αποτελέσματα της προεργασίας που γίνεται εδώ και αρκετές εβδομάδες στο μεταγραφικό.

Προτεινόμενα Άρθρα