Πήρε αυτό που ήθελε ο ΑΡΗΣ Midea…

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea πήρε αυτό που ήθελε, την νίκη κόντρα στην Λιετκαμπέλις με 69-60 και παρέμεινε στο… κόλπο της πρόκρισης στο Eurocup. Οι «κίτρινοι» έπαιξαν χωρίς τον Σανόγκο, εκτός έμεινε και ο Κατσίβελης που δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις του. Στην αποστολή ο Σταρκ ο οποίος πήρε… γεύση από Παλέ.

Ο Χάρελ ήταν ο κορυφαίος του ΑΡΗ Midea σε άμυνα και επίθεση. Έκανε κρίσιμα κλεψίματα, έδωσε μάχες στα ριμπάουντ και έβαλε κρίσιμα καλάθια, όπως στο 62-57. Στους κορυφαίους και ο Ντε Σόουζ ειδικά με την απόδοση του στο δεύτερο μέρος, όταν πήρε σωστά την μπάλα στην ρακέτα.
Ο Τολιόπουλος δέχθηκε μεγάλη πίεση, είχε τα… μεγάλα σουτ και πάλι ενώ ο Γκάλινατ είχε τα καλά και τα… άσχημα διαστήματα του.
«Οικονομικός» ο Καρ σε άμυνα και εππίθεση, βοήθησε ο Μπάνκστον στο πρώτο μέρος, όπως και ο Μπλούμπεργκς. Ο Φίλλιος και πάλι έδωσε ώθηση στην άμυνα, Σλαφτσάκης και Περσίδης προσπάθησαν στο διάστημα που αγωνίστηκαν.

Ο ΑΡΗΣ Midea προσπάθησε α μπει δυνάτα και να πάρει διαφορά αλλά η Λιετκαμπέλις πήγε την μπάλα στην ρακέτα όπου είχε πλεονέκτημα προκειμένου να μείνει κοντά στο σκορ. Αυτό το πέτυχε μιας και καμία ομάδα δεν πήρε διαφορά, με τους «κίτρινους» να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +2 (18-16).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η είσοδος των Φίλλιου και Χάρελ βοήθησε την ομάδα του ΑΡΗ Midea αμυντικά να ανεβάσει την πίεση της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολέψει την Λιετκαμπέλις επιθετικά και έτσι μπόρεσε να προηγηθεί με 30-20 στο 16ο λεπτό, ενώ η διαφορά έφτασε μέσα και στους 12 πόντους (35-23), πριν το 35-24 του πρώτου ημιχρόνου, με τους «κίτρινους» να έχουν καλύψει και την διαφορά του πρώτου αγώνα, που ήταν ο… δεύτερος στόχος μετά την νίκη.
Στην τρίτη περίοδο ο ΑΡΗΣ Midea δνε μπήκε καλά. Κακές συνεργασίες στην επίθεση και άστοχα τρίποντα, ανοιχτοί διάδρομοι στην άμυνα και έτσι η Λιετκαμπέλις με ένα σερί 10-2 κατάφερε να μειώσει σε 37-34, Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν εμ 41-34 αλλά η απάντηση των Λιθουανών ήταν άμεση για το 47-44 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο ΑΡΗΣ Midea προηγήθηκε με 51-44 στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά δέχθηκε και πάλι ένα επιμέρους 10-2 και έτσι η Λιετκαμπέλις για πρώτη φορά προηγήθηκε στο σκορ με 53-54. Ο Καστρίτης έδωσε εντολή η μπάλα να πάει στον ντε Σόουζα ώστε να λυθεί το επιθετικό πρόβλημα, ο Ανγκολέζος είχε 8 πόντους στο συγκεκριμένο διάστημα ενώ αμυντικά ο Χάρελ έκανε σπουδαία δουλειά και έκλεψε… μπάλες για να οδηγήσει τον ΑΡΗ Midea στην αντεπίθεση. Οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν και το μπόνους των βολών, προκειμένου αργά αλλά σταθερά να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας προηγούμενοι με 64-59. Εκεί ο Χάρελ έκλεψε την μπάλα και πάλι, «τελειώνοντας» το παιχνίδι. Ο ΑΡΗΣ πάλεψε και για την διαφορά στο τέλος, οι Λιθουανοί φρόντισαν να την κρατήσουν, με τον Χάρελ να διαμορφώνει το τελικό 69-60 με τρίποντο στην εκπνοή.
Τα δεκάλεπτα: 18-16, 35-24, 47-44, 69-60.

Δείτε τα στατιστικά ..

Προτεινόμενα Άρθρα