Μάνου Γκαρθία: Το πρώτο από τα… τελευταία βήματα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ηταν 24 Ιανουαρίου όταν ο Μάνου Γκαρθία έκανε τελευταία φορά προπόνηση με τον ΑΡΗ, παραμονές του μοιραίου αγώνα με τον Ολυμπιακό που σημάδεψε ολόκληρο το 2023 για τον ίδιο.

Σχεδόν έναν χρόνο μετά, με δύο επεμβάσεις και αρκετούς μήνες αποθεραπείας, ο Ισπανός άσσος πάτησε ξανά γήπεδο με την υπόλοιπη ομάδα στη χθεσινή προπόνηση του ΑΡΗ.

Αυτό το γεγονός καθιστά από μόνο του τον 25χρονο άσσο ως το πρόσωπο των ημερών, με την επάνοδό του να αποτελεί σημείο αναφοράς. Δεν σημαίνει όμως ότι τελείωσε και η δουλειά του.

Ο Γκαρθία συμμετείχε στο πρώτο κομμάτι της χθεσινής προπόνησης και σταδιακά θα παίρνει περισσότερα τις επόμενες μέρες, με ορίζοντα τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Μέχρι τότε οι άνθρωποι του ΑΡΗ τον περιμένουν να μπει σε φουλ ρυθμούς και κυρίως ο Άκης Μάντζιος.

Ο Έλληνας τεχνικός ποντάρει αρκετά στον Ισπανό καθώς υπάρχει έλλειμα στη θέση του και έχουν περάσει δέκα παίκτες από αυτήν έως τώρα φέτος.

Το πρώτο ζήτημα βέβαια με τον Γκαρθία είναι να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς και κυρίως εάν έχει ξεπεράσει τον φυσιολογικό φόβο σε τέτοιες περιπτώσεις. Να βάλει δηλαδή τα πόδια του στη φωτιά, με την καλή του ψυχολογία να είναι ο πρώτος σύμμαχος για αυτό.

Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται στην περίοδο των εορτών να γίνει κάποιο δίτερμα με την Κ-19 ώστε να περάσει ένα πρώτο τεστ πριν ο Μάντζιος τον βάλει στο ροτέισον στα πρώτα παιχνίδια του νέου έτους. Διαφορετικά θα τον τεστάρει στα επίσημα παιχνίδια, με στόχο να τον έχει όσο το δυνατό πιο έτοιμο για το δύσκολο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, το οποίο περιλαμβάνει διαδοχικά ντέρμπι σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Γίνεται πλέον κατανοητό ότι ο Γκαρθία βρίσκεται όλο και πιο κοντά στην πολυπόθητή επιστροφή του στην αγωνιστική, έχοντας κάποια τελευταία βήματα ακόμα μέχρι να βγει από το δύσβατο μονοπάτι που κλήθηκε να διανύσει το 2023, το οποίο θα θέλει να ξεχάσει με την αλλαγή του χρόνου σε λίγες εβδομάδες.

 

Προτεινόμενα Άρθρα