Μπορούσε… πανεύκολα, αλλά και πάλι χαμογέλασε!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το τελικό 1-0 επί του ΟΦΗ δίνει στον ΑΡΗ την νικηφόρα πρεμιέρα που επιζητούσε στον 2ο γύρο της Stoiximan Super League.

Οι τρεις βαθμοί ήταν το ζητούμενο για τους “κιτρινόμαυρους”, σε ένα ματς που όλα θα ήταν πολύ πιο εύκολα εάν έβγαζαν περισσότερη ουσία στην τελική προσπάθεια. Αντιθέτως έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, που όμως δεν τους κόστισε.

Ο Νταρίντα στο 39′ πέτυχε το γκολ που έκρινε τη νίκη επί των Κρητικών, οι οποίοι έπαιξαν αρκετά επιθετικά σε σημείο που.. ανησύχησαν τον μέτριο -μετά το 60′- ΑΡΗ. Πριν τη μία ώρα οι γηπεδούχοι δεν είχαν ιδιαίτερα ζητήματα μεσοαμυντικά, μέχρι που ρίσκαραν στο τελευταίο 20λεπτο δίχως όμως να χάσουν τους τρεις βαθμούς.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Φανέλα βασικού στον Πάρντο (4-2-3-1)

Ο Μάντζιος επέλεξε μία πιο επιθετική τακτική έχοντας στο επίκεντρο τον άξονα όπου υπήρξαν ανακατατάξεις. Ο Νταρίντα οπισθοχώρησε δίπλα στον Ζουλ και ο Πάρντο ξεκίνησε πίσω από τον Μορόν. Νέό πρόσωπο και ο Μενέντες στα εξτρέμ μαζί με τον Σουλεϊμάνοφ.

Πίσω στην άμυνα ο Κουέστα στο τέρμα. Οντουμπάζιο-Μοντόγια οι πλάγιοι μπακ και ο Φαμπιάνο με τον Μπράμπετς στα στόπερ

ΟΦΗ: Φουλ επίθεση από τον Μελ

Με αρκετά επιθετικό σχήμα και τετράδα παρέταξε ο Ισπανός τους Κρητικούς στο ντεμπούτο του.

Μπάουμαν στο τέρμα, με τους Λάρσον-Θοράρινσον στα πλάγια μπακ και τους Βούρο-Λαμπρόπουλο να είναι οι δύο στόπερ. Γκαγιέγκος, Τοράλ και Νέιρα η τριάδα στο κέντρο. Αμπάντα στα δεξιά της επίθεσης, Μοσκέρα στα αριστερά και τον Ντίκο στην κορυφή.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

“Κρύο” γήπεδο, καιρός και… ξεκίνημα

Αρκετά αναγνωριστικό και χωρίς σημεία αναφοράς στο πρώτο δεκάλεπτο, με τους παίκτες του ΑΡΗ ειδικά να ψάχνουν τα πατήματά τους μπροστά στο άδειο “Κλεάνθης Βικελίδης” και τον ΟΦΗ να μπαίνει πιο επιθετικά.

Οι Κρητικοί έφτασαν εύκολα στην περιοχή του Κουέστα, αλλά η επικίνδυνη παράλληλη του προωθημένου Λάρσον ήταν ό,τι καλύτερο παρουσίασαν στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού.

Μπαράζ ευκαιριών και δοκάρι για τον ΑΡΗ

Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε να έρθει και στο 12′ ο Σουλεϊμάνοφ σημάδεψε μόλις άουτ στην προσπάθειά του έξω από την περιοχή. Το σημείο από το οποίο ξεκίνησε ένα σερί φάσεων για τον ΑΡΗ. Στο 15′ ο Νταρίντα σούταρε στην κίνηση μόνος στην περιοχή αλλά ήταν άστοχος. Ακολούθησε ο Οντουμπάζιο στο 19′, από την εξαιρετική πάσα του Φαμπιάνο, που τσίμπησε τη μπάλα πάνω από τον Μπάουμαν αλλά δεν ολοκλήρωσε τη φάση… Και το κερασάκι ήρθε με το δοκάρι του Μορόν στην κίνηση (24′), από τη συνεργασία του με τον Σουλεϊμάνοφ.

Η τρίτη και φαρμακερή του Νταρίντα

Ο Τσέχος δεν ήταν τόσο συμμετοχικός στο παιχνίδι αλλά το ισορροπούσε όντας μέσα στις φάσεις, όπως και στο 34′ με τη διπλή ευκαιρία που συμμετείχε και ο Μενέντες. Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο 33χρονος δεν λάθεψε.

Σε ακόμη ένα αποτελεσματικό τρανζίσιον του ΑΡΗ, ο Νταρίντα εκμεταλλεύτηκε της κόντρες και με ωραία προσπάθεια εκτέλεσε από κοντά για το 1-0. Ένα σκορ που ήταν… φτωχό βάσει ευκαιριών των γηπεδούχων, που είχαν ακόμα δύο μεγάλες στιγμές με Σουλεϊμάνοφ (43′) και Οντουμπάζιο (45′) πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, με τον Μπάουμαν να είναι εκεί και στις δύο.

“Πετούσε” φάσεις ο ΑΡΗΣ και ρίσκαρε

Οσο οι γηπεδούχοι έβρισκαν χώρους, τόσο συνέχισαν να απειλούν… Ο Νταρίντα στο 48′ ανάγκασε τον Μπάουμαν να διώξει δύσκολα σε κόρνερ. Στο 56′ ο Σουλεϊμάνοφ δεν βρήκε πάλι γκολ με διπλή προσπάθεια. Ο Μενέντες επίσης δύο λεπτά αργότερα ενώ άσχημα ήταν τα τελειώματα από τον Μορόν σε ακόμα δύο περιπτώσεις ως το 70′

Ο ΑΡΗΣ “πετούσε” ευκαιρίες για να τελειώσει το ματς και αυτό έδινε ελπίδες στον ΟΦΗ που έγινε πιο επιθετικός με τις αλλαγές των Φελίπε, Μπάκιτς και Ριέρα. Από την άλλη ο Μάντζιος είχε ανοίξει λίγο νωρίτερα (62′) τον… χορό των αλλαγών με την είσοδο του Βερστράτε για ισορροπία στο κέντρο. Ο ΑΡΗΣ όμως έχασε την καλήξ του ανασταλτική του λειτουργία σε μεσαίο και χαμηλό τρίτο, δίνοντας στους Κρητικούς προϋποθέσεις που ευτυχώς δεν κατέληγαν σε τελικές.

Ο ΟΦΗ ανησύχησε τον ΑΡΗ μετά το 70′ αλλά δεν είχε την ουσία και τις τελικές πιο συγκεκριμένα, με το 1-0 να παραμένει ως το τέλος του αγώνα.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Ανδρέας Γκάμαρης

Βοηθοί: Δημήτρης Σαμοΐλης (Αθηνών), Ηλίας Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας)

4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αθήνας)

VAR: Πολυχρόνης Φώτιος (Πιερίας)

Βοηθός VAR: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90′ Βερστράτε/49′ Τοράλ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΓΚΟΛ: 39′ Νταρίντα/-

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια – Νταρίντα, Ζουλ (82′ Σαβέριο), – Σουλεϊμάνοφ (82′ Κάρλσον), Πάρντο (62′ Βερστράτε), Μενέντες, (82′ Τζούρασεκ) – Μορόν (89′ Σαμόρα)

ΟΦΗ (Πέπε Μελ): Μπάουμαν, – Λάροσν, Βούρος, Λαμπρόπουλος, Θοράρινσον, – Γκαγιέγκος (79′ Γκλέιζερ), Νέιρα (65′ Φελίπε), Τοράλ (73′ Ριέρα), – Αμπαντά, Μοσκέρα (65′ Μπάκιτς), Ντίκο.

Προτεινόμενα Άρθρα