Το βαρύ κλίμα για κάποιους και η επόμενη των Χριστουγέννων…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ισοπαλία με την οποία ο ΑΡΗΣ έκλεισε το 2023 ενίσχυσε τον γενικότερο προβληματισμό που υπάρχει στον ΑΡΗ τους τελευταίους μήνες για συγκεκριμένες καταστάσεις και κυρίως για κάποιους παίκτες.

Ο Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το δεύτερο πιο ακριβό συμβόλαιο του ρόστερ που μετά από 15 παιχνίδια δεν έχει γκολ, ασίστ, έχει χάσει τη θέση του βασικού προ πολλού ενώ όποτε έρχεται από τον πάγκο δεν δείχνει όρεξη να αλλάξει όλη αυτή την κατάσταση.

Το αποκορύφωμα ήταν η εμφάνισή του κόντρα στη Λαμία, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια τόσο του προπονητή αλλά και του Θεόδωρου Καρυπίδη και μετά τα όσα έχουν προηγηθεί με τον Σουηδό.

Ο 29χρονος εξτρέμ είναι ίσως το βασικότερο θέμα που καλούνται να διαχειριστούν προπονητής και διοίκηση με την επιστροφή της ομάδας από την άδεια των Χριστουγέννων, πάντα με πρώτο κριτήριο ένα πολύ καλό συμβόλαιο το οποίο αποδίδει μηδαμινά έως τώρα. Και δεν είναι υπερβολή αν ειπωθεί ότι σε αυτή τη φάση όλα είναι πιθανά….

Ακόμα και δεν υπάρξει πάντως κάποια εξέλιξη με το μέλλον του, η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο, μετά από πολλές προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε να αφυπνιστεί και να παρουσιάσει μία διαφορετική εικόνα. Και μόνο με μία δική του αντίδραση μπορεί να αλλάξει η κατάσταση.

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Κάρλσον αλλά και μερικοί ακόμα παίκτες που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση και με τους οποίους στον ΑΡΗ θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα πώς θα προχωρήσουν, παράλληλα με το πλάνο της ενίσχυσης που “τρέχει” και πρέπει σε κάποια φάση να μπει σε εφαρμογή.

Προτεινόμενα Άρθρα