Χειρουργήθηκε ο Κουζμίνσκας: Ενάμισι μήνα εκτός δράσης και… τρέχει για Final 8

από AllAboutARIS

Ο τραυματισμός του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έχει… επιβαρύνει αρκούντως ανησυχητικά τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΑΕΚ, αλλά ο κόουτς Ζοάν Πλάθα κάνει μία μεγάλη προσπάθεια προσαρμογής στα δεδομένα. Και μέσα σε αυτά θα ενταχθεί άμεσα και ο Τζόρνταν Μόργκαν. Ο Αμερικανός είναι ο σέντερ που θα αντικαταστήσει τον Εμφιόντο Καμπενγκέλε, αλλά πλέον όλη η σκέψη βρίσκεται στην κατάσταση του Λιθουανού.

Ο Κουζμίνσκας εγχειρίστηκε στο δάκτυλο του χεριού του και οι γιατροί διέκριναν πως η αποθεραπεία του θα διαρκέσει έξι εβδομάδες. Διάστημα που αποτελεί το μίνιμουμ της αρχικής εικόνας που περιέγραφε για απουσία έως και δύο μηνών.

Το θέμα είναι ότι ο έμπειρος φόργουορντ θα μείνει εκτός δράσης σε σημαντικά παιχνίδια, όπως σε αυτά του πρώτου γύρου της φάσης των 16 του Basketball Champions League (δηλαδή σε 3 αγώνες), ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη η διαθεσιμότητά του για το Final Eight του Κυπέλλου Ελλάδας. Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κρήτη, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, πράγμα που σημαίνει ότι ο Λιθουανός έχει ξεκινήσει τον… αγώνα του για να προλάβει και να είναι σε αγωνιστική κατάσταση.

Προτεινόμενα Άρθρα