To ποδόσφαιρο έδωσε κάτι πίσω στον Σαβέριο…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περασμένο καλοκαίρι ο Κίκε Σαβέριο ερχόταν ως low profile κίνηση στον ΑΡΗ ελπίζοντας ότι θα δει καλύτερες ποδοσφαιρικές μέρες.

Με εκείνο το δεύτερο ημίχρονο κόντρα στην Αραράτ άρχισε να το πιστεύει αλλά μερικά 24ωρα αργότερα η τύχη του γύρισε την πλάτη με τον τραυματισμό του, για να τον αποτελειώσει σταδιακά με τους λάθος χειρισμούς στον τραυματισμό του και μία ταλαιπωρία που κράτησε τρεις μήνες και κάτι.

Ο Άκης Μάντζιος τον πήρε πρώτη φορά σε αποστολή στις 11 Νοεμβρίου κόντρα στον Βόλο, γνωρίζοντας βέβαια ότι θα χρειαστεί κι άλλο χρόνο.

Η εικόνα του στις προπονήσεις ήταν σταθερά καλή και στα τελευταία παιχνίδια πήρε κάποια λεπτά ψυχολογίας, με αποκορύφωμα το 20λεπτο κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Η εικόνα του σε συνδυασμό με την έλλειψη ρυθμού του Παναγίδη έφεραν την ευκαιρία που περίμενε για μήνες ολόκληρους. Να μπει δηλαδή στην αρχική ενδεκάδα, με τον Μάντζιο να έχει την… έμπνευση και ενδεχομένως να παίρνει ένα μικρό ρίσκο λόγω των απαιτήσεων του χθεσινού αγώνα. Ο Σαβέριο όμως δεν φάνηκε αχάριστος και τον δικαίωσε με το παραπάνω!

Από το πρώτο ημίχρονο έδειξε ότι μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στη δεξιά πλευρά του ΠΑΟΚ, αλλά με ατελείς προσπάθειες. Έψαχνε τις στιγμές του και μέσα σε 13 λεπτά τις βρήκε, αρχικά με την συστημένη πάσα στον Σουλεϊμάνοφ και λίγο αργότερα με το όμορφο σε εκτέλεση γκολ που ουσιαστικά έδωσε τη νίκη στον ΑΡΗ.

Ο τίτλος του MVP πηγαίνει δικαιωματικά στον παίκτη που γεννήθηκε στη Γένοβα με καταγωγή από το Εκουαδόρ και μεγαλωμένος στην Ισπανία. Σαν να του έδωσε το ποδόσφαιρο κάτι πίσω μετά την ταλαιπωρία που “τράβηξε” όλους τους προηγούμενους μήνες. Στον Μάντζιο πάντως δίνει μία ακόμη επιλογή στα αριστερά, μετά από εκείνη του Παναγίδη, έχοντας βάλει αρκετούς πόντους στο… τσεπάκι του χθες ώστε να παραμείνει στα βασικά πλάνα του Έλληνα τεχνικού.

Προτεινόμενα Άρθρα