Η νίκη και τα εξτρά κέρδη του ροτέισον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το εκτεταμένο ροτέισον που σχεδίαζε και υλοποίησε ο Άκης Μάντζιος κόντρα στον Παναιτωλικό δημιούργησε, φυσιολογικά, ένα ερωτηματικό για την εικόνα που θα παρουσίαζε ο ΑΡΗΣ.

Ούτε ο προπονητής αλλά ούτε και οι πιο αισιόδοξοι περίμεναν αυτό που έγινε χθες. Οχι τους τρεις βαθμούς αλλά κυρίως τη συμπαγή και σοβαρή εικόνα της ομάδας για 90 λεπτά, μαζί φυσικά με το εντυπωσιακό 0-4 που έδειχνε μετά το τέλος του αγώνα ο φωτεινός πίνακας στο Αγρίνιο.

Οι “κιτρινόμαυροι” πήραν ένα “τρίποντο” που τους κρατάει σε απόσταση πέντε πόντων από την τετράδα, πέντε μέρες πλέον πριν την εντός έδρας αναμέτρηση με τον 4ο Ολυμπιακό. Την ίδια στιγμή όμως ο Μάντζιος μετράει και επιπλέον κέρδη.

Ανάσες δίχως κόστος

Κουέστα, Οντουμπάζιο, Μορόν είναι οι υγιείς που συνειδητά έμειναν εκτός για να αποφορτιστούν, με τους Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ, Μοντόγια να έρχονται στη διάρκεια του ματς για συγκεκριμένα λεπτά εν όψει ΑΕΚ. Μία κατάσταση που φρέσκαρε την πλειοψηφία των βασικών και διευκολύνει τα πράγματα για τον Μάντζιο δίχως κόστος.

Εκείνοι που χρειάζονταν ρυθμό

Ρόουζ, Φεράρι, Φετφατζίδης είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτής της κατηγορίας. Οι δύο ήρθαν προσφάτως και ο Αργεντινός επέστρεψε στο βασικό σχήμα έπειτα από δύο μήνες και τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Και οι τρεις είναι πιθανό -αν όχι δεδομένο- να αξιοποιηθούν από τον Άκη Μάντζιο στο ντέρμπι Κυπέλλου της επόμενης Τετάρτης, ειδικά εάν αυτό πάει στη διαδικασία της παράτασης. Και οι τρεις πήραν σημαντικά αγωνιστικά λεπτά με αποκορύφωμα τους Ρόουζ και Φεράρι που αγωνίστηκαν σε όλο το χθεσινό παιχνίδι.

Παίκτες με κίνητρο και προπονητής που… ένιωσε ότι έχει επιλογες

Ισως το μεγαλύτερο κέρδος μετά τη νίκη στο χθεσινό παιχνίδι. Η απόδοση κάποιων παικτών ήταν ερωτηματικό και μπήκαν στο ροτέισον αναγκαστικά. Σχεδόν άπαντες όμως δικαίωσαν τον Μάντζιο και παράλληλα άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Ο Φατόρε ήταν σταθερότατος στο δεύτερο μέρος έπειτα την μέτρια εμφάνισή του στα πρώτα 45 λεπτά. Ο Μενέντες ήταν ο γνωστός φιλότιμος εξτρέμ που προσπαθεί για το κάτι παραπάνω, ο Σαμόρα ήταν θετικός για δεύτερο σερι ματς -πέραν του γκολ- ενώ ακόμα και ο Γκαρθία βοήθησε στα περίπου 15 λεπτά που αγωνίστηκε στο Αγρίνιο.

Προτεινόμενα Άρθρα