Ο “Φέτφα” έβαλε τρεις βαθμούς στο “σακούλι” (vids)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Πολλές αλλαγές, αρκετή κούραση αλλά η νίκη που έψαχνε ο ΑΡΗΣ στην Καισαριανή ήρθε με… Φέτφα και άκρως επαγγελματικό τρόπο.

Ο 33χρονος άσσος σκόραρε το μοναδικό γκολ στο “διπλό” των “κιτρινόμαυρων” επί της Κηφισιάς με 0-1 για την 20η αγωνιστική της Stoiximan Super League , επιστρέφοντας στις νίκες μετά την ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο Άκης Μάντζιος ξεκούρασε αρκετούς παίκτες και παρέταξε την ομάδα με… οκτώ αλλαγές και παίρνοντας το γρήγορο γκολ που ήθελε, το οποίο έμελλε να είναι και καθοριστικό.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν… σβηστό με 2-3 καλές στιγμές εκατέρωθεν για τις δύο ομάδες. Πιο πιεστική και επιθετική η Κηφισιά στο δεύτερο, με τον ΑΡΗ να ρίχνει ρυθμούς επιθετικά αλλά να μην χάνει το προβάδισμά μέχρι το 90′ και έτσι πήρε ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο”.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Ο Μάντζιος τα άλλαξε… σχεδόν όλα (4-2-3-1)

Τις οκτώ αλλαγές έφτασε ο Έλληνας τεχνικός στην ενδεκάδα που ξεκίνησε στην Καισαριανή, με αρκετούς βασικούς αλλά και κινήσεις… ξεκούρασης

Ο Χουτεσιώτης ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του Φαμπιάνο και Ρόουζ που πήρε τη θέση του τιμωρημένου Μπράμπετς. Οντουμπάζιο-Μοντόγια στα άκρα της άμυνας.

Ο Τζούρασεκ. πήρε τη θέση του Νταρίντα δίπλα στον Βερστράτε, με τον Φετφατζίδη λίγο πιο μπροστά. Σουλεϊμάνοφ-Μενέντες στα εξτρέμ και ο Σαμόρα στην κορυφή.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Διαφοροποιήσεις μεσοεπιθετικά από τον Νίλσεν (4-2-3-1)

Ο Δανός προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές και με επίκεντρο την επίθεση. Ο Σάντος ήταν το ένα νέο πρόσωπο στα εξτρέμ μαζί με τον Μπιφουμά και δεύτερο ο Ιλιεφ πίσω από τον προωθημένο Τετέι.

Πίσω στην άμυνα ο Τεσέιρα και ο Τσάπαν ήταν οι στόπερ μπροστά από τον Ανανγωστόπουλο, με τους Γκόμπελιτς και Μιλόσεβιτς στα άκρα της άμυνας. Ο Πέιος με τον Σολόα ήταν οι δύο παίκτες στον χώρο του κέντρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο “Φέτφα” έκρινε το πρώτο… σβηστό 45λεπτο

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα ήταν αρκετά ισορροπημένο μέχρι και… σβηστό με τον τρόπο που εξελίχθηκε.

Κακός ρυθμός στο παιχνίδι, με τον ΑΡΗ από τη μία να δυσκολεύεται απέναντι στην άμυνα της Κηφισιάς η οποία ήταν αναποτελεσματική στο τρανζίσιον.

Το πρώτο μέρος είχε λίγες φάσεις πέρα από τις εξάρσεις των δύο ομάδων και με τον ΑΡΗ να αξιοποιεί μία από τις δικές του στο 17′. Ο Μενέντες μετέτρεψε σε κλέψιμο το λάθος του Τετέι, σε μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που οι “κιτρινόμαυροι” έκλεψαν ψηλά. Ο Αργεντινός βρήκε σε πρώτο χρόνο με ωραία πάσα την κίνηση του Φετφατζίδη ανάμεσα στα στόπερ και ο τελευταίος πλάσαρε ψύχραιμα απέναντι στον Αναγνωστόπουλο για το 0-1.

Νωρίτερα οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά με σουτ του Πέιου, μετά από λάθος του Χουτεσιώτη, βρίσκοντας ξανά προϋποθέσεις στο 41′ με τη μεγάλη ευκαιρία του Σάντος η οποία πέρασε άουτ.

Ο ΑΡΗΣ απάντησε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Σουλεϊμάνοφ σε τετ α τετ και τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να διώχνει πάλι με δυσκολία σε κόρνερ.

Η πίεση της Κηφισιάς έφερε νωρίς αλλαγές

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και αποτυπώθηκε στην εικόνα τους επιθετικά. Πρώτα το τακουνάκι του Τετέι στο 46′, το γκολ-οφσάιντ του Σολόα στο 53′, η φάση του Σάντος στο 56′ και η καλή κεφαλιά του Οζέγκοβιτς στο 58′ που ήταν και η καλύτερη στιγμή της Κηφισιάς. Μία πίεση που έφερε νωρίς αλλαγές από τον Μάντζιο, με τους Νταρίντα και Σαβέριο να παιρνούν στο γήπεδο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα.

Ο… φορ Φαμπιάνο

Στο 82′ ο Μάντζιος κάνει την τελευταία του αλλαγή, με τον Φεράρι αντί του Μενέντες. Ένα λεπτό αργότερα είδε τον Φαμπιάνο να πέφτει κάτω με ενοχλήσεις και τον ΑΡΗ να μην έχει άλλη αλλαγή.

Με την Κηφισιά να πιέζει δεν υπήρχε η πολυτέλεια για τους “κιτρινόμαυρους” να παίξουν με δέκα και έτσι ο Βραζιλιάνος προωθήθηκε σε ρόλο φορ ώστε να μην έχει πολλά μέτρα και μονομαχίες. Η κίνηση αυτή έφερε ανακατατάξεις στην ενδεκάδα που ωστόσο δεν επηρέασαν αρνητικά τον ΑΡΗ και με το 0-1 να παραμένει ως το τέλος.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανδρέας Γκάμαρης (Αθηνών)

ΒΟΗΘΟΙ: Ιορδάνης Απτόσογλου (Αθηνών), Θεόφιλος Μωυσιάδης (Ηπείρου)

4oς: Σταύρος Τσιμεντερίδης (Κοζάνης)

VAR: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)

AVAR: Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: -30′ Τσάπαν, 54′ Τεσέιρα, 60΄Σολόα, 65′ Πέιος/22′ Ρόουζ, 30′ Σαμόρα, 64′ Οντουμπάζιο, 69′ Σαβέριο, 80′ Νταρίντα, 90’+7 Χουτεσιώτης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: -/17′ Φετφατζίδης

Οι συνθέσεις: 

ΚΗΦΙΣΙΑ (Ντέιβιντ Νίλσεν): Αναγνωστόπουλος, Τσάπαν, Γκόμπελιτς, Σολόα, Τεϊσέιρα, Ιλίεφ (75′ Κωνσταντακόπουλος), Πέιος, Μιλίσεβιτς, Μπιφουμά, Ματέους Σάντος, Τεττέι (54′ Οζέγκοβιτς)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Ρόουζ, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Βερστράτε, Τζούρασεκ (75′ Μορόν), Φετφατζίδης (56′ Νταρίντα), Σουλεϊμάνοφ (57′ Σαβέριο), Μενέντες (82′ Φεράρι), Σαμόρα (74′ Γκαρθία)

Προτεινόμενα Άρθρα