Αναντολού Εφές – Αρμάνι Μιλάνο 79-73: Διαστημικό τρίτο δεκάλεπτο από τους Τούρκους

από AllAboutARIS

Ματς με μεγάλες ανατροπές έγινε το βράδυ της Παρασκευής (2/2) στην Κωνσταντινούπολη, με την Αναντολού Εφές και την Αρμάνι Μιλάνο να δίνουν μία όμορφη μάχη. Στο φινάλε οι Τούρκοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν την νίκη (79-73) για την 25η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague, στο πρώτο τους παιχνίδι μετά από την απόλυση του Έρντεμ Τζαν.

Στο 10-15 ανέβηκαν οι Τούρκοι (8-4 εντός και 2-11 εκτός έδρας), με τον Σέιν Λάρκιν και τον Τίμπορ Πλάις να τραβούν το κουπί στο σκοράρισμα και τους Ντάριους Τόμπσον, Ελάιτζα Μπράιαντ, Ντέρεκ Γουίλις να ακολουθούν.

Στο 10-15 έπεσε η Αρμάνι Μιλάνο (8-5 εντός και 2-10 εκτός έδρας), με τον Έτορε Μεσίνα να βλέπει μαχητικότητα από μόνο τρεις παίκτες του. Από τον Ρόντνι ΜακΓκρούντερ, από τον Σαβόν Σιλντς κι από τον Γιοχάνες Φόγκτμαν. Ο Νίκολα Μίροτιτς δεν… εμφανίστηκε, οι Λο, Νέιπιερ, Χολ δεν τράβηξαν στον άσο και οι Ιταλοί απογοήτευσαν για ακόμα ένα βράδυ.

Η εντυπωσιακή δεύτερη περίοδος έδειξε να γέρνει τη ζυγαριά προς την Αρμάνι Μιλάνο, όμως το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ένα από τα πιο… αλλόκοτα της σεζόν σε όλη τη EuroLeague. Η Αναντολού Εφές έκανε το τέλειο ματς και στις δύο πλευρές του παρκέ, πήρε την περίοδο με 30-7 και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

9-4 οι πόντοι στον αιφνιδιασμό, 12-2 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου, 8/9 βολές είχαν και η Εφές και η Μιλάνο.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεζ, Καρντούμ, Μπαένα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-15, 34-43, 64-50, 79-73

Προτεινόμενα Άρθρα