Με φαρδιά πλατιά “σφραγίδα” Μάντζιου

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ έχει του χεριού του φέτος τον ΠΑΟΚ και με τη χθεσινή νίκη διατήρησε το πάνω χέρι στα φετινά “κλάσικο” και δεν το χάνει ό,τι και να γίνει στο φινάλε των πλέι οφ.

Με δύο νίκες και μία ισοπαλία οι “κιτρινόμαυροι” είναι το αφεντικό στα φετινά “κλάσικο” της Θεσσαλονίκης, τα οποία σε μεγάλο βαθμό φέρουν φαρδιά πλατιά τη “σφραγίδα” του Άκη Μάντζιου.

Για ακόμη ένα ντέρμπι ο 54χρονος τεχνικός ήταν πολύ πιο διαβασμένος από τον Ραζβάν Λουτσέσκου και προετοίμασε καλύτερα την ομάδα του, απενεργοποιώντας επιθετικά τον αντίπαλο και βρίσκοντας παράλληλα την ουσία που χρειαζόταν στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Μάντζιος ήθελε αυτό να γίνει περισσότερο στο ανοικτό γήπεδο όπου η ομάδα του είχε θέμα στη μετάβαση της μπάλας. Πήρε όμως πράγματα από το πρέσινγκ που ενίοτε ο ΑΡΗΣ έκανε ψηλά. Ένα στοιχείο που του έλειπε στο ματς του 1ου γύρου και κατέστησε ημιτελή εκείνη την προσπάθεια της ομάδας να φύγει με το “διπλό” μένοντας στο 0-0.

Ο ΑΡΗΣ χθες παρουσίασε σχεδόν την ίδια εικόνα ανασταλτικά και την… εμπλούτισε επιθετικά σε σχέση με τότε. Είχε περισσότερα τρεξίματα, έναν πιο… κουμπωμένο -στην ομάδα Μορόν- και φυσικά περισσότερες επιλογές. που προσέφεραν καλύτερη διαχείριση του αγώνα. Έβαλε φρέσκα πόδια στο κέντρο του, είχε λύσεις στο δεύτερο μέρος και μάλιστα του περίσσεψαν, με τον Μάνου Γκαρθία πχ να μην αγωνίζεται καθόλου.

Ο Μάντζιος κατάφερε να πάρει την “ταυτότητα” του Λουτσέσκου σε ακόμη ένα παιχνίδι, συνεχίζοντας να έχει το πάνω χέρι απέναντί του και ειδικότερα στα φετινά ντέρμπι.

Προτεινόμενα Άρθρα