Μυθική ανατροπή και παραμονή στη Bundesliga για Μπόχουμ

από Σταμάτης Μουρελής

Το 3-0 της Φορτούνα Ντίσελντορφ στο πρώτο ματς δεν είχε αφήσει πολλά περιθώρια. Πόσω δε μάλλον όταν η ρεβάνς ήταν στη δική της έδρα. Κι όμως, η Μπόχουμ κατόρθωσε το… ακατόρθωτο. Αφού ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα στο 90λεπτο (0-3), η Μπόχουμ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στα πέναλτι και αρνήθηκε την επιστροφή στη Bundesliga για την ομάδα του Τζόλη. Ευστόχησε στα πέναλτι ο Έλληνας επιθετικός, μοιραίος για τη Φορτούνα ο Ουτσίνο.

Τα γρανάζια της ανατροπής άρχισαν να κινούνται από το 18 όταν ο Χόφμαν άνοιξε το σκορ μέσα στην έδρα της Φορτούνα, με τον ίδιο παίκτη να βρίσκει δίχτυα στο 66΄για το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα το.. θαύμα πήρε σάρκα και οστά, όταν ο Στόγκερ έγραψε το 3-0 από το σημείο του πέναλτι για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και να στείλει τον αγώνα στην παράταση.

Στο έξτρα ημίωρο η Φορτούνα άγγιξε σε δυο περιπτώσεις το λυτρωτικό γκολ χωρίς όμως τύχη, με τα μπαράζ να οδηγούνται στα πέναλτι. Αν και ο Τζόλης με άψογη εκτέλεση ευστόχησε για τη Φορτούνα, η Μπόχουμ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη στη ρώσικη ρουλέτα και με σκορ 6-5 κατάφερε να σωθεί και να παρaμείνει και τη νέα σεζόν στη Bundesliga.

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα