Η κυριαρχία του συναισθήματος

από Νίκος Παπαδόπουλος

Καλοκαίρι 2018 και καλοκαίρι 2024… Μία διαδρομή έξι χρόνων στην οποία ο ΑΡΗΣ και Χουλιάν Κουέστα ξεκίνησαν ως επαγγελματικοί συνοδοιπόροι και εξελίχθηκαν σε πολλά παραπάνω.

Η επαγγελματική συνεργασία ομάδας και ξένου ποδοσφαιριστή έδωσε σταδιακά τη σκυτάλη σε μία σχέση ζωής ανάμεσα σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό και έναν… Έλληνα. Έναν Αρειανό. Και δεν είναι καθόλου υπερβολή να λογίζουμε ως έναν τέτοιο τον Χουλιάν Κουέστα.

Ο Ισπανός ολοκλήρωσε την καλύτερή του χρονιά φέτος στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, αναζητώντας τη ολική λύτρωσή του μέσα από το Κύπελλο που τελικά δεν ήρθε. Μία ακόμη δύσκολη στιγμή που βίωσε σε αυτή την εξαετία, η οποία όμως δεν τον πτόησε.

Οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του πιθανό να σκεφτόταν την επόμενη μέρα τού αλλού. Ένα τελευταίο καλό συμβόλαιο ίσως ακόμα και στην πατρίδα του. Μετά από έξι χρόνια όμως το συναίσθημα γίνεται πιο έντονο. Κυριαρχεί πάνω στον επαναπατρισμό ή στις προτάσεις που δεδομένα είχε στα χέρια του ο Κουέστα. Και με πολύ καλά λεφτά μάλιστα. Ο ΑΡΗΣ και η Θεσσαλονίκη όμως έχουν γίνει πλέον δεύτερο σπίτι για τον ίδιο και την οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Το δείχνει άλλωστε και η καταρχήν συμφωνία για τρία χρόνια. Ο Κουέστα έχει ρίξει άγκυρα στη Θεσσαλονίκη εδώ και χρόνια, αποφασίζοντας πλέον ότι οι τίτλοι τέλους θα πέσουν στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Με ρεκόρ μάλιστα αφού μετά την ιστορική πρωτιά στη λίστα των ξένων με τις περισσότερες συμμετοχές, εάν εξαντλήσει αυτό το συμβόλαιο δεν θα έχει υπάρξει προηγούμενου ξένου με τόσο μεγάλη και σταθερή παρουσία στην ομάδα. Συν ότι θα… χωθεί σε ένα εκλεκτό γκρουπ Ελλήνων παικτών που στο ποδόσφαιρο μίας άλλης εποχής αγωνίστηκαν επί σειρά πολλών ετών στα κιτρινόμαυρα.

Ο Χουλιάν μένει εδώ λοιπόν και έτσι ο ΑΡΗΣ δεν χρειάζεται να “πονοκεφαλιάζει” για τον βασικό “άσο” της νέας σεζόν, διατηρώντας παράλληλα μία σημαντική προσωπικότητα στα αποδυτήρια της ομάδας.

 

Προτεινόμενα Άρθρα