Τα δεδομένα στη υπόθεση Τολιόπουλου, ο ΑΡΗΣ και το… εξωτερικό

από AllAboutARIS

Η χρονιά ολοκληρώθηκε χθες και οι άνθρωποι του ΑΡΗ Midea θέλουν άμεσα να τρέξουν το θέμα της παραμονής του Βασίλη Τολιόπουλο μιας και είναι παίκτης «κλειδί» για τον σχεδιασμό της ομάδας. Έτσι οι «κίτρινοι» θα έχουν μία συνάντηση με τον εκπρόσωπο του παίκτη μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να καταθέσουν την επίσημη πρόταση τους.
Τα δεδομένα είναι τα εξής στην υπόθεση του Έλληνα άσου. Ο ΑΡΗΣ θέλει να καταθέσει μία πρόταση με… ορίζοντα τριετίας και με απολαβές που θα είναι αυξημένες κάθε χρόνο. Το συμβόλαιο του Βασίλη Τολιόπουλου φέτος ήταν στις 55.000 ευρώ αλλά με την σεζόν που έκανε φυσικά και πήρε… πάνω η αξία του.
Στον ΑΡΗ Midea το οικονομικό… ταβάνι για την νέα σεζόν όσον αφορά τον Τολιόπουλο είναι ένα ποσό κοντά στις 120.000 ευρώ, σχεδόν διπλάσιο συμβόλαιο με το φετινό του. Οι «κίτρινοι» θέλουν να κάνουν μία οικονομική υπέρβαση και να προσφέρουν στον Έλληνα άσο ένα συμβόλαιο το οποίο να φτάνει τις 450.000 ευρώ σε βάθος τριετίας. Κι αυτό βέβαια είναι κάτι παραπάνω από… ταβάνι για τον ΑΡΗ Midea αλλά ενδεικτικό της επιθυμίας της ομάδας να τον κρατήσει.
Ο Τολιόπουλος έχει στα χέρια του προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού με αρκετά υψηλότερες απολαβές σε σχέση με αυτά που μπορεί να του προτείνει ο ΑΡΗΣ Midea. Υπάρχουν δύο ομάδες από την Τουρκία που ενδιαφέρονται, μία από Ιταλία, μία από Γαλλία και μία από Ισπανία. Όλες οι προτάσεις είναι καλύτερες οικονομικά αλλά οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν εγγυημένη ευρωπαική συμμετοχή ή δεν θα λάβουν μέρος στο Eurocup που είναι μία διοργανώση στην οποία θέλει να αγωνιστεί ο Έλληνας άσος.
Την τελική απόφαση θα την πάρει φυσικά ο Τολιόπουλος ο οποίος θέλει φυσικά ένα καλό συμβόλαιο από οικονομικής πλευράς αλλά σημαντικό είναι επίσης να υπάρχει και ένα πλάνο που να ικανοποιεί τις αγωνιστικές του φιλοδοξίες.
Η υπόθεση ξεκινάει από το 50-50 αφού τα υπέρ του ΑΡΗ είναι η εξαιρετική συνεργασία με τον Καστρίτη, η αγάπη του κόσμου και η προώθηση του Έλληνα άσου ως του παίκτη που είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα