Η “ακτινογραφία” του Σουλεϊμάνοφ

από AllAboutARIS

Μέσα στην εβδομάδα έγινε γνωστό πως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ προχώρησε στην αγορά των δικαιωμάτων του Σάπι Σουλεϊμάνοφ μετά την λήξη του δανεισμού του και ότι ο Ρώσος υπέγραψε συμβόλαιο διετούς διάρκειας, που έχει διάρκεια ως τις 30 Ιουνίου του 2026. Ο Σουλεϊμάνοφ ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ τον Σεπτέμβρη του 2023 και έπαιξε συνολικά σε 37 ματς. Από αυτά, τα έξι ήταν στο Κύπελλο, με τον Ρώσο να έχει ένα γκολ.

Στο πρωτάθλημα είχε 31 συμμετοχές και με αφορμή την ενεργοποίηση της αγοράς των δικαιωμάτων του Σουλεϊμάνοφ, ας δούμε αναλυτικά όσα έκανε πέρυσι (2023/24) στη Super League και τις… θέσεις που πήρε στον ΑΡΗ σε διάφορες κατηγορίες στατιστικής.  Ήταν όγδοος σε λεπτά συμμετοχής, με 2.325′ ανάμεσα σε όλους τους ποδοσφαιριστές των “κιτρίνων” ενώ ήταν δεύτερος στον πίνακα των σκόρερ, με πέντε τέρματα, πίσω από τον Μορόν που μέτρησε 20 γκολ.

Στις ασίστ, ο Σουλεϊμάνοφ ήταν πρώτος “προσφέροντας” τέσσερις ενώ ήταν δεύτερος στις τελικές προσπάθειες, “γράφοντας” συνολικά 56. Ήταν τρίτος στις μεταβιβάσεις με 126, δεύτερος στα κερδισμένα φάουλ με 51, τρίτος στα λάθη με 123 και δεύτερος στα εύστοχα γεμίσματα με 21. Βρέθηκε στην δεύτερη θέση στα σουτ εντός περιοχής με 27 ενώ στην ίδια θέση ήταν και στα σουτ εκτός περιοχής, με 26. Aκόμη, ήταν στην 10η θέση στα κλεψίματα, με συνολικά 47.

Προτεινόμενα Άρθρα