Γλίτωσε το… χαρακίρι με την Ιαπωνία η Γαλλία

από AllAboutARIS

Σώθηκε από της Ιαπωνίας τα… δόντια η Γαλλία!
Με ήρωα τον Μάθιου Στράζελ στο τέλος της κανονικής διάρκειας, οι «τρικολόρ» έκαμψαν την αντίσταση των Ασιατών, επικρατώντας 94-90 στην παράταση, για το 2/2 στον δεύτερο όμιλο.

Ο γκαρντ της Μονακό σημείωσε ένα τρομερό τρίποντο και φάουλ στα 10,2’’, με το οποίο διαμορφώθηκε το 84-84, καθώς οι Ιάπωνες αστόχησαν στην τελευταία επίθεση. Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ μπήκαν με σερί 8-0 και διατήρησαν το προβάδισμά τους μέχρι τη λήξη, παρά την αντίσταση των αντιπάλων τους.
Κορυφαίος για τους Γάλλους, ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο ήρωας Στράζελ ήταν εξίσου εξαιρετικός με 17π.
Από την άλλη, οι Ιάπωνες υποχώρησαν στο 0-2 και μάλιστα έπαιζαν από το 32’ δίχως το μεγάλο τους αστέρι, Ρούι Χατσιμούρα, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερο αντιαθλητικό φάουλ. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ιάπωνας ΝΒΑer είχε 24 πόντους.
Πρώτος σκόρερ για τους Ασιάτες ήταν ο Γιούκι Καβαμούρα με 29 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ωστόσο, ο διεθνής γκαρντ ήταν και ο… μοιραίος για την ομάδα του, καθώς εκείνος έκανε το καθοριστικό φάουλ στο τρίποντο του Στράζελ, ενώ ο ίδιος αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή της κανονικής διάρκειας του ματς.

 

Τα δεκάλεπτα: 25-32, 44-49, 64-69, 84-84 κ.α., 90-94 παρ.

Δείτε εδώ τα στατιστικά του ματς

Προτεινόμενα Άρθρα