Ο Ούγκο Μάγιο δεν είναι μία τυχαία περίπτωση…

από AllAboutARIS

Η δεδομένη επιθυμία του ΑΡΗ να βρει τον αντικαταστάτη του Μόουζες Οντουμπάτζο, έφερε στον δρόμο του τον Ούγκο Μάγιο. Για την ακρίβεια, πολύ πριν ολοκληρωθεί η πώληση του Άγγλου στην ΑΕΚ, οι Κιτρινόμαυροι είχαν τσεκάρει την περίπτωσή του.

Μόλις κλείδωσε η μεταγραφή του Οντουμπάτζο στην αθηναϊκή ομάδα, ο ΑΡΗΣ προχώρησε σε συμφωνία με τον 33χρονο Ισπανό δεξιό μπακ. Το όνομα του οποίου μπορεί να μη λέει πολλά, σε πολλούς, όμως οι γνώστες του ισπανικού πρωταθλήματος, γνωρίζουν τι εστί Ούγκο Μάγιο. Ο θρύλος της Θέλτα, ο… απόλυτος αρχηγός της και σίγουρα ένας πολύ σημαντικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία της. Μία ξεχωριστή περίπτωση ενός ανθρώπου που έγινε ποδοσφαιριστής για να αποφυγεί μια δουλειά στο ναυπηγείο κι εξελίχθηκε ως την κορυφαία απόφαση της ζωής του.

Στη Θέλτα θεωρείται ως μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της. Άλλωστε από τα 9 του ήταν εκεί. 24 ολόκληρα χρόνια δηλαδή, 14 εκ των οποίων επαγγελματίας ποδσφαιριστής και φυσικά αρχηγός της με το εντυπωσιακό νούμερο των 449 συμμετοχών.

Γέννημα θρέμμα της Γαλικίας, με πατέρα ναυτικό, ο οποίος προσπάθησε να τον βάλει στη δουλειά, από μωρό παιδί στα καϊκια με τον παπού και τη γιαγιά του, που τον μεγάλωσαν, ουδέποτε αγάπησε τη δουλειά στη θάλασσα. “Αν δεν ήταν ο νονός μου τώρα θα ήμουν υπάλληλος στα ναυπηγεία”, είχε δηλώσει σε μία συνέντευξή τοπυ, εξηγώντας πως ο θάνατος ενός εκ των καλύτερών του φίλων σε τραγωδία αλιευτικού σκάφους στον Καναδά, τον οδήγησαν να ασχοληθεί πολύ πιο σοβαρά με το ποδόσφαιρο.

Παιχνίδι της μοίρας; Ένας πρώην προπονητής του ΑΡΗ, ο Πάκο Ερέρα ήταν εκείνος που τον… ανέβασε στην πρώτη ομάδα της Θέλτα και από τότε όλα πήραν τον δρόμο τους.

Το περασμένο καλοκαίρι έφθασε το πλήρωμα του χρόνου. Είχε αποφασίσει πως έφθασε ο καιρός να αλλάξει παραστάσεις και τα επόμενα συμβόλαια της καριέρας του να είναι μακριά από την Ισπανία, για να μην υπάρξει περίπτωση ποτέ να παίξει ως αντίπαλος της Θέλτα. Και κάπως έτσι προέκυψε η βραζιλιάνικη Ιντερνασιονάλ, όπου πάντως, δυσκολεύτηκε αρκετά να προσαρμοστεί. Και κάπως έτσι, στον δρόμο του βρέθηκε ο Άρης…

Προτεινόμενα Άρθρα