Σε προχωρημένες επαφές με Φρίντεκ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το αριστερό άκρο της άμυνας του ΑΡΗ αποτελεί μεταγραφική προτεραιότητα εδώ και αρκετές μέρες, με δεδομένο ότι ο ΑΡΗΣ χρειάζεται σίγουρα ένα βασικό μπακ αλλά δεν αποκλείεται να αποκτήσει και μία εναλλακτική επιλογή, αφού το μέλλον του Φεράρι παραμένει αβέβαιο από το ξεκίνμα του καλοκαιριού.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΑΡΗΣ βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με τον Μάρτιν Φρίντεκ. Ο 32χρονος αριστερός μπακ αποχώρησε από τη Λουκέρνη μετά από τέσσερα χρόνια και 130 συμμετοχές, 27 εκ των οποίων ήταν πέρυσι στο πρωτάθλημα.

Οι δύο πλευρές είναι σε προχωρημένες επαφές και δεν αποκλείεται το θέμα να κλείσει θετικά ακόμα και μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε ο Φρίντεκ να έρθει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει με τους “κιτρινόμαυρους”.

Η παρουσία των Νταρίντα-Μπράμπετς παίζει φυσικά τον ρόλο της στην όλη υπόθεση, με τον ΑΡΗ να παίρνει συστάσεις και από τους δύο Τσέχους πριν μπει στο τελικό στάδιο των επαφών με τον έμπειρο αμυντικό.

Ο Φρίντεκ έχει ξεκινήσει από τη Σπάρτα Πράγας, τη φανέλα της οποίας φόρεσε 147 φορές από το 2012 έως το 2020 που πήγε στη Λουκέρνη και αγωνίστηκε για μία τελευταία τετραετία.

Στο διάστημα που ανήκε στη Σπάρτα δόθηκε δύο φορές δανεικός, πρώτα στη Ζένιτσα και ακολούθως στη Σλόβα Λίμπερετς, έχοντας μόνιμη θέση από το 2015 και μετά στο σύλλογο της Πράγας.

Είναι διεθνείς με όλες μικρές Εθνικές και επτά φορές με την ανδρών. Η βασική του θέση είναι αυτή του αριστερού μπακ αλλά έχει αγωνιστεί αρκετές φορές και στον χώρο του κέντρου.

Προτεινόμενα Άρθρα