Χρήστος Βενετίδης: Σταθερά στις επιλογές της Εθνικής

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ Midea εκπροσωπείται από δύο αθλητές στο Ευρωπαϊκό Τουρνουά U16 που διεξάγεται στα «Δύο Αοράκια» της Κρήτης.

Τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου, αλλά σταθερά στις κλήσεις της Εθνικής όλους αυτούς τους μήνες βρίσκεται και ο συμπαίκτης του στον ΑΡΗ, Χρήστος Βενετίδης.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 2008, ο Χρήστος Βενετίδης έκλεισε πριν από λίγο καιρό τα 16 του χρόνια, μεγαλώνοντας βιολογικά και… αγωνιστικά. Ο Έλληνας γκαρντ είναι μέρος του αναπτυξιακού προγράμματος του ARIS Elite Basketball και είχε μια γεμάτη χρονιά στα πόδια του, με συμμετοχή στα τμήματα Παίδων, Εφήβων του συλλόγου αλλά και στην αναπτυξιακή ομάδα του ΑΡΗ Midea, τον Ναύαρχο Βότση.

Όντας μέλος του παραπάνω γκρουπ παικτών, συλλέγει εμπειρίες και στο τουρνουά Rising Stars που διοργανώνει η ΕΟΚ, ενώ την άνοιξη βρέθηκε στο Ντουμπάι, όπου το εφηβικό τμήμα του ΑΡΗ Midea έδωσε το «παρών» στο μεγάλο τουρνουά Adidas Next Gen, στο πλαίσιο της Euroleague.

Παρέα με τον Χρυσόστομο Χατζηλάμπρου θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο, ως επιστέγασμα της φετινής τεράστιας προσπάθειας που έκαναν τόσο συλλογικά, όσο και εθνικά. Κι αν ο Χρυσόστομος Χατζηλάμπρου έχει κλέψει την παράσταση, ο Χρήστος Βενετίδης συνεχίζει την σκληρή δουλειά και περιμένει να εκμεταλλευτεί την επόμενη μεγάλη ευκαιρία που θα του δοθεί, αναδεικνύοντας αμφότεροι την σοβαρή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες του ΑΡΗ.

Δείτε παρακάτω στιγμές από την καριέρα του:

Προτεινόμενα Άρθρα