Ο Μάγιο και η δουλειά σε δύο μέτωπα (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Ούγκο Μάγιο παρολίγο να γίνει ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην πρεμιέρα του ΑΡΗ στο πρωτάθλημα, αλλά του το στέρησε η ισοφάριση του Ατρομήτου και ο τρόπος που ήρθε.

Ο Ισπανός παραμέ νει για την ώρα ένα από τα μετρημένα νέα πρόσωπα που βρίσκονται στα πλάνα του Άκη Μάντζιου, πραγματοποιώντας μία αρκετά καλή εμφάνιση στα δύο μισά του γηπέδου.

Σε εκείνο του ΑΡΗ, η αλήθεια είναι ότι είχε αρκετή δουλειά αφού ο Ατρόμητος έριξε το βάρος στην αριστερή του πλευρά και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο με τον Ουάρντα, τον οποίο δεν άφησε να φανεί ιδιαίτερα. Συνολικά είχε 12 αμυντικές ενέργειες, με τέσσερα κλεψίματα, ισάριθμες απομακρύνσεις και οι τρεις μάλιστα στον αέρα.

Το heatmap του Μάγιο – Πηγή: sofascore

Αυτό που παρουσιάζει ίσως μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η συνεισφορά του επιθετικά, με σημείο αναφοράς φυσικά το γκολ που πέτυχε. Οπως φαίνεται και στο παραπάνω heatmap, ο Ισπανός βγήκε αρκετά μπροστά και είχε περισσότερες επαφές με τη μπάλα στο μισό του Ατρομήτου, με τέσσερις πάσες προς την περιοχή και τη μία να είναι αυτή του γκολ.

Προφανώς και ο Μάγιο θέλει ακόμα χρόνο μην έχοντας κλείσει ούτε μήνα ακόμα στον ΑΡΗ… Τόσο στα φιλικά όμως όσο και στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν δείχνει σταθερά σημάδια προσαρμογής και βελτίωσης.

Προτεινόμενα Άρθρα