Αυτή τη φορά… δεν κέρδισε τους διαιτητές!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο βαθμοί με το ανύπαρκτο πέναλτι στο Περιστέρι… Και άλλοι δύο το βράδυ του Σαββάτου με ένα καθαρό γκολ που ακυρώθηκε.

Ο ρέφερι Παπαδόπουλος πήρε τη σκυτάλη από Τσακαλίδη και Τσιμεντερίδη, βάζοντας δύσκολα στον ΑΡΗ και όντας αποτελεσματικός στο τελικό 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης για την 3η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Μορόν έδωσε το προβάδισμα στους “κιτρινόμαυρους” στο 62′, ο Ρεγκίς απάντησε στο 81′ και ενώ ο Μόντσου στο 87′ κάνει το 2-1 ο διαιτητής του αγώνα… ανακαλύπτει χέρι του Σαμόρα, με αποτέλεσμα να στερήσει από τον ΑΡΗ δύο σημαντικούς βαθμούς.

Ο ΑΡΗΣ ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχασε ευκαιρίες για να το τελειώσει και έδωσε πάτημα σε Αστέρα… και διαιτητή για να του κάνουν τη ζημιά.

Ετσι ξεκίνησαν

Ο Μάντζιος είχε να διαχειριστεί μόνο ένα κενό αλλά κομβικό, επιλέγοντας τελικά τον Φαμπιάνο ως αντι-Βέλεθ για παρτενέρ του Μπράμπετς και δίχως να αλλάζει κάτι άλλο στην ενδεκάδα.

Κουέστα στο τέρμα. Μάγιο-Φρίντεκ οι πλάγιοι μπακ και οι Μόντσου-Σιφουέντες στα χαφ. Ντιαντί-Σίστο στα “φτερά” της επίθεσης και ο Γκαρθία λίγο πίσω από τον προωθημένο Μορόν.

Στον… δρόμο που χάραξε ο Μάντζιος ήταν και ο Μίλαν Ράσταβατς αλλάζοντας μόνο έναν κεντρικό αμυντικό και συγκεκριμένα τον Ντέλι αντί του Άλάγμπε δίπλα στον Καστάνο, ως οι δύο στόπερ μπροστά από τον Παπαδόπουλο. Γκαρσία-Χουχούμης ήταν οι πλάγιοι μπακ και οι Γιαμπλόνσκι με τον Μουνιόθ στη μεσαία γραμμή. Καλτσάς-Ρεγκίς στα εξτρέμ και οι Μπαρτόλο-Ανταμ μπροστά, με τον τελευταίο λίγο πιο προωθημένο.

Ο αγώνας

Ο… επικίνδυνος Παπαδόπουλος

Γενικά ο Μακεδόνας ρέφερι δημιούργησε ερωτηματικά με κάποιες αποφάσεις του στο πρώτο μέρος, χαρίζοντας και κάποιες καρτές σε παίκτες των Αρκάδων. Το αποκορύφωμα όμως ήταν στο ξεκίνημα.

Στο 8ο λεπτό η μπάλα βρίσκει στο κορμί του Φρίντεκ από κεφαλιά του Ντελί. Ο ρέφερι του αγώνα… ανακάλυψε πέναλτι δίχως δεύτερη σκέψη αλλά με τη συμβολή του VAR το πήρε ευτυχώς πίσω.

Όταν την έβαλε κάτω… απείλησε

Για 20 λεπτό το μοναδικό σημείο αναφοράς ήταν ένα καλό σουτ του Καλτσά που πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Ο ΑΡΗΣ πήρε την κατοχή απέναντ σε μία ομάδα που περίμενε υπομονετικά να βγει στο τρανζίσιον, κρατώντας παράλληλα ψηλά τη γραμμή της άμυνάς της. Αυτό προσπάθησε να αξιοποιήσει η ομάδα του Μάντζιου με μπάλες από την πίσω ζώνη στις κινήσεις του Μορόν ή του Ντιαντί αλλά ανεπιτυχώς, κάνοντας την πρώτη τελική της στο 23′ με τον Σιφουέντες.

Από το 20′ και μετά οι “κιτρινόμαυροι” βγήκαν μπροστά πιο ορθολογικά, με τη μπάλα κάτω και καλή ανάπτυξη που οδήγησαν στις δύο καλές στιγμές με πρωταγωνιστή τον Γκαρθία στο 24΄’ και στο 29′ μέσα από την περιοχή.

Ο ΑΡΗΣ δεν εγκατέλειψε από το στυλ παιχνιδιού ως το ημίχρονο, είχε τις προϋποθέσεις αλλά όχι το γκολ ως το ημίχρονο, με τον Αστέρα από την άλλη να φτάνει πάλι κοντά από το σουτ του Καλτσά (37′) που πέρασε παράλληλα από την εστία του Κουέστα.

Ο Μορόν… έσπασε την ατονία του ΑΡΗ και την άμυνα του Αστέρα

Ο ΑΡΗΣ δεν ακολούθησε τα στάνταρ που έθεσε επιθετικά στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους. Στο 63′ όμως το σκηνικό άλλαξε χάρη σε μία στιγμή ποιότητας τριών παικτών και μία έμπνευση του Μάντζιου.

Δύο λεπτά νωρίτερα ο προπονητής του ΑΡΗ είδε τους Σίστο-Ντιαντί να έχουν αλλάξει πλευρές, αλλά έδωσε εντολή στον Δανό να μείνει δεξιά. Από εκεί δηλαδή που βρήκε ιδανικά τον Μοντόγια στο ανέβασμά του και αυτός βρήκε τον Μορόν για το 1-0 του ΑΡΗ.

Η απάντηση του Αστέρα και η… ΚΛΟΠΗ του Παπαδόπουλου! 

Ο ΑΡΗΣ… φλέρταρε με το δεύτερο γκολ με φάσεις όπως αυτή του Μορόν στο 66′ -έβγαλε ο Παπαδόπουλος- ή το σουτ του Νταρίντα στο 78′ που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Ο Αστέρας συνέχισε να ελπίζει και στο 81′ ήρθε η ισοφάριση με την κοντινή προβολή του Ρεγκίς και αφού ο Μουιόθ σημάδεψε αρχικά το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

Το γκολ αυτό ανάγκασε τον ΑΡΗ να ανεβάσει κι άλλο στροφές και το εξαργύρωσε με το γκολ του Μόντσου έξω από την περιοχή, αφού πρώτα η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Σαμόρα. Ο Παπαδόπουλος όμως ΕΚΛΕΨΕ τον ΑΡΗ ακυρώνοντας το τέρμα του Ισπανού για… χέρι του Κοσταρικανού, προκαλώντας τη δικαιολογημένη οργή των κιτρινόμαυρου πάγκου.

Η αποβολή του Μάντζη με δεύτερη κίτρινη στο 90′ έδωσε ένα ελαφρύ πλεονέκτημα στους γηπεδούχους για τις καθυστερήσεις, δεν ήταν όμως αρκετό για να γλιτώσουν τη “σφαγή” με το τελικό 1-1.

Τα στοιχεία του αγώνα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 30′ Φρίντεκ, 89′ Μπράμπετς, 89′ Σαμόρα/66′ Καλτσάς, 88′, 90′ Μάντζης

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -/90′ Μάντζης

ΓΚΟΛ: 63′ Μορόν/81′ Ρεγκίς

Οι συνθέσεις: 

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο (46′ Μοντόγια), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Φρίντεκ – Μόντσου (90’+2′ Φετφατζίδης), Σιφουέντες  – Ντιαντί, Γκαρθία (73′ Νταρίντα), Σίστο (74′ Σαμόρα) – Μορόν

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος – Γκαρσία, Καστάνο, Ντέλι, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι (62′ Γιαμπλόνσκι), Μουνιόθ – Καλτσάς (77′ Ζουγλής), Ρεγκίς, Μπαρτόλο (77′ Παλάσιος) – Άνταμ (77′ Μάντζης)

 

Προτεινόμενα Άρθρα