Απέδρασε από το Μπριζ η Ντόρτμουντ

από AllAboutARIS

Νικηφόρα, παρότι δεινοπάθησε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, άρχισε το νέο Champions League η Ντόρτμουντ. Με δύο γκολ της χρυσής αλλαγής, Τζέιμι Γκίτενς, στο 76’ και 86’, απέδρασε με 3-0 από το Βέλγιο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ. Η τελευταία είχε απίθανες ευκαιρίες να προηγηθεί, με τον Χρήστο Τζόλη να κάνει πολύ καλό ντεμπούτο στο Champions League μέχρι να αντικατασταθεί στο 85’.
Οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 12’, όταν πρώτα ο Κόμπελ απέκρουσε το σουτ του Ονιεντίκα και αμέσως μετά ο Βέτλεσεν εξ επαφής έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Βέλγοι φώναξαν εις μάτην στο 33’ για ανατροπή του Τζόλη από τον Σλότερμπεκ, με διαιτητή και VAR να συμφωνούν πως δεν υπήρξε πέναλτι.

Η Μπορούσια συνέχισε τη φλυαρία του πρώτου μέρους και στο δεύτερο, με την Κλαμπ Μπριζ να παραμένει άστοχη, καθώς στο 55’ ο Βανάκεν από πολύ καλή θέση σούταρε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Τζόλη στο 59′. Ο Κόμπελ απέκρουσε στην δεξιά του γωνία το πλασέ του Βέτλεσεν στο 63′, με τον «βομβαρδισμό» της εστίας Βεστφαλών να συνεχίζεται.

Ο Νούρι Σαχίν έκανε μαζικές αλλαγές για να αφυπνίσει την ομάδα του και δικαιώθηκε, καθώς στο 76′ ο Γκίτενς, οκτώ λεπτά αφότου είχε αντικαταστήσει τον Ζάμπιτσερ, έκανε το δεξί σουτ και με τη βοήθεια της κόντρας έγραψε το 0-1. Το γκολ χάλασε το μυαλό των γηπεδούχων και έδωσε φτερά στην Μπορούσια, που αφού απείλησε με τον Μπραντ στο 81′, «καθάρισε» το ματς με τον ίδιο σκόρερ, στο 86′. Στο 93′ ο Γκιρασί ανατράπηκε από τον Μέχελε εντός περιοχής και ο ίδιος από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-3).

Οι συνθέσεις:
Κλαμπ Μπριζ (Χάγεν): Μινιολέ-Σεΐς (75′ Σάμπε), Μέχελε, Ορντόνιες, ντε Κάιπερ-Βέτλεσεν (85′ Βέρμαντ), Ονιεντίκα, Σκοβ Όλσεν, Βανάκεν, Τζόλης (85′ Ταλμπί)-Νίλσον (65′ Ζουτγκλά)
Ντόρτμουντ (Σαχίν): Κόμπελ-Ριέρσον, Ζίλε-Σλότερμπεκ, Μπενσεμπαϊνί (59′ Άντον)-Τσαν, Γκρος (68′ Ενμετσά), Ζάμπιτσερ (68’Γκίτενς), Μπραντ, Αντεγέμι (87′ Κόουτο)-Μάλεν (59′ Γκιρασί)

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα