Η “μάχη” του κέντρου και οι αποφάσεις των προπονητών

από AllAboutARIS

Το αυριανό (21/09) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι ένα ματς λεπτομερειών οι οποίες και θα το κρίνουν, για αυτό και οι αποφάσεις των Μάντζιου και Μεντιλίμπαρ παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στο επίκεντρο και για τις δύο ομάδες βρίσκεται η μεσαία γραμμή, πέραν κάποιων ακόμα διαφοροποιήσεων στις οποίες είναι πιθανό να προχωρήσουν.

Στον ΑΡΗ η κομβική απόφαση του Μάντζιου αφορά τη χρησιμοποίηση του Ζαν Ζουλ. Ο πρώτος λόγος που ο Καμερουνέζος έχει αρκετές πιθανότητες να ξεκινήσει είναι το εμφανές πρόβλημα ανασταλτικά. Από την άλλη το εν λόγω ματς θα είναι υψηλής έντασης και θα απαιτεί αρκετά τρεξίματα. Στοιχεία που ο Ζουλ μπορεί να υποστηρίξει, εάν χρησιμοποιηθεί, απέναντι σε ένα πολύ ποιοτικό κέντρο όπως αυτό του Ολυμπιακού.

Ο Μεντιλίμπαρ είναι πιθανό να ξεκινήσει τον Ολιβέιρα και να… τραβήξει τον Τσικίνιο στα χαφ δίπλα στον Έσε. Μία τριάδα που έχει ποιότητα επιθετικά και ανασταλτικά, την οποία ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να εξουδετερώσει ως ένα πρώτο βήμα για να πάρει μία νίκη την οποία έχει ανάγκη για πολλούς λόγους.

Εφόσον παίξει ο Ζουλ, το μεγάλο ερώτημα είναι ποιός εκ των Γκαρθία, Σιφουέντες και Μόντσου θα μείνει εκτός, με τον πρώτο να έχει θεωρητικά τις περισσότερες πιθανότητες. Εάν τελικά ο Αφρικανός ξεκινήσει από τον πάγκο, η τριάδα θα μείνει ως έχει αλλά με πιο αμυντικούς προσανατολισμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα