Γκαρθία: «Νίκη που μας δίνει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε… οποιαδήποτε ομάδα»

από Γιώργος Γκάτος

Ο σκόρερ του πρώτου και δημιουργός του δεύτερου τέρματος του ΑΡΗ, Μάνου Γκαρθία, στάθηκε στη NOVA στην εμφάνιση της ομάδας του και τη συνεχή προσπάθεια που κάνουν όλοι ώστε να βελτιωθούν. Δε παρέλειψε σε σχετική ερώτηση να… πειράξει τον Λορέν Μορόν.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Για το αν θεωρεί τον εαυτό του πρωταγωνιστή σήμερα:

«Πιστεύω ότι όλη η ομάδα, όχι μόνο εγώ, τρέξαμε και καλύψαμε πολλά κενά. Ήμασταν καλοί με τη μπάλα. Αν κρίνουμε από τα νούμερα, ίσως είναι η καλύτερη εμφάνιση μου. Αυτό που μένει είναι οι τρεις βαθμοί και πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε μπροστά».

Για το γεγονός ότι έπαιξε πιο ψηλά:

«Ναι, μιλούσαμε γι’αυτό το γεγονός εδώ και εβδομάδες, ότι θα έπρεπε να ανεβαίνω περισσότερο. Εκτός από την ασίστ και γκολ, θεωρώ ότι βοήθησα την ομάδα και στο κέντρο.»

Για την προώθηση παιχνιδιού με κάθετες πάσες:

«Κλέψαμε στα κατάλληλα σημεία τη μπάλα και μπόρεσα να δώσω τις πάσες. Η ομάδα έτρεχε πολύ, κάτι που με βοηθάει για να δίνω αυτές τις πάσες».

Για το παιχνίδι του Ντιαντί και την ασίστ που του έδωσε:

«Είναι νέος, μας βοηθάει πάρα πολύ. Βλέπουμε ότι έχει πάρα πολύ δυναμική, όμως είναι νεαρός παίκτης που πρέπει να τον βοηθήσουμε να… μεγαλώσει μέσα στο γήπεδο. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος ότι από τον πρώτο ως τον ελευταίο παίκτη σείρα και το σταφ, όλοι κάναμε εξαιρετικό παιχνίδι».

Για τη συνεργασία του με τον Μεντιλίμπαρ και αν μίλησαν απόψε:

«Τον είδα πριν το παιχνίδι, μιλήσαμε για τη ζωή στην Ελλάδα. Μετά το παιχνίδι ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο τα καλύτερα».

Για το τι σημαίνει η αποψινή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Είναι μια νίκη που μπορεί να μας δώσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Η ομάδα μπορεί να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.»

Για το αν θεωρεί ότι φέτος θα δούμε ένα πιο επιθετικογενή ΑΡΗ:

«Αυτό θέλουμε πρώτος απ’ όλους εγώ. Θέλω να πιστεύω ότι πρσπαθούμε να κρατήσουμε τη κατοχή περισσότερο και να μεγαλώσουμε ως ομάδα».

Για το αν τον βοήθησε η γρήγορη απόφαση να σουτάρει αρχικά και να πασάρει έπειτα:

«Στις δύο περιπτώσεις σήμερα ναι, γιατί δεν είχα χρόνο για κάτι άλλο. Σήμερα ό,τι ιδέες είχα, βγήκαν. Δε μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο. Αυτό το οποίο με… θύμωσε ήταν ότι εκεί θα μπορούσαμε να κάνουμε το 3-0 και να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αλλά ξέρουμε ότι με τον Μορόν μπορείς να δώσεις μια πάσα και να σκοράρει, εκεί που δε θα μπορούσε άλλος.»

Προτεινόμενα Άρθρα