F1: Νυχτερινός “περίπατος” του Νόρις στη Σιγκαπούρη

από AllAboutARIS

Με την 3η του φετινή νίκη στον 18ο φετινό αγώνα της Formula 1, στο νυχτερινό GP της Σιγκαπούρης, ο Λάντο Νόρις έκανε μια μεγαλοπρεπή επίδειξη ισχύος της McLaren MCL38 και παράλληλα μείωσε στους 52 βαθμούς τη διαφορά του από τον -δεύτερο, σήμερα- Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, έξι αγώνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Η πρωτόγνωρη για τον Άγγλο εμπειρία να ηγείται σε ένα GP με τόση άνεση τον οδήγησε σε δύο λάθη αυτοσυγκέντρωσης, και σε δύο επαφές με τις μπαριέρες – που ευτυχώς για εκείνον δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη ζημιά στην εμπρός πτέρυγα και στην πίσω δεξιά ανάρτηση της MCL38.

Τον Βρετανό ακολούθησε στο βάθρο ο Μαξ Φερστάπεν, που πήρε με τη 2η θέση κάτι πολύ καλύτερο από ό,τι περίμενε ο ίδιος στην αρχή του τριημέρου, και τρίτος ο Όσκαρ Πιάστρι που αξιοποίησε υπέροχα την ταχύτητα της έτερης McLaren για να κερδίσει τις δύο Mercedes με την στρατηγική του overcut (επεκτείνοντας το stint με τα αρχικά του ελαστικά μέχρι το πιτ-στοπ του).

Ο Νόρις μέχρι τον προτελευταίο γύρο είχε και τον ταχύτερο γύρο, που έδινε έναν έξτρα βαθμό, αλλά του τον στέρησε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο που έβαλε στο τέλος ένα φρέσκο σετ μαλακής γόμας – γεγονός για το οποίο ο Φερστάπεν ευχαρίστησε τον Αυστραλό μέσω της ραδιεπικοινωνίας.

Ακολουθώντας την ίδια στρατηγική με τον Πιάστρι, του overcut, ο Σαρλ Λεκλέρ ανέβηκε με τη Ferrari από την 9η στην 5η θέση, περνώντας τον Χάμιλτον που είχε διαλέξει ατυχώς τη μαλακή γόμα για την εκκίνηση και έκανε νωρίς το πιτ-στοπ του, αλλά στους τελευταίους γύρους ο Τζορτζ Ράσελ με την έτερη Mercedes υτπερασπίστηκε την 4η θέση του από τον Μονεγάσκο.

FORMULA 1

Προτεινόμενα Άρθρα