Τα τρομερά νούμερα του… πενηντΑΡΗ Μορόν!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λορέν Μόρον… γιόρτασε με γκολ τη συμπλήρωση 50 αγώνων με τη φανέλα του ΑΡΗ, στο ντέρμπι του προηγούμενου Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ισπανός θα μπορούσε να δώσει ακόμα πιο ηχηρό χαρακτήρα στο εν λόγω milestone, αλλά ακόμα κι έτσι τα νούμερά του μετά από έναν χρόνο στον ΑΡΗ παραμένουν άκρως εντυπωσιακά.

Συγκεκριμένα έχει: 

25 γκολ σε 50 αγώνες (0,5 γκολ ανά ματς)
21 ματς που έχει βρει δίχτυα
8 γκολ σε 19 ντέρμπι
Συμμετοχή σε 29 γκολ του ΑΡΗ

Αν μη τι άλλο πρόκειται για εντυπωσιακές επιδόσεις από τον Ανδαλουσιανό άσσο, ο οποίος έχει βάλει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του στο σκοράρισμα των “κιτρινόμαυρων” από πέρυσι, βάζοντας πλώρη και φέτος για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ.

Η σφραγίδα αυτή ή αλλιώς ο αντίκτυπος του Μορόν στο σκοράρισμα αποτυπώνεται στο ότι σκοράρει το 36% των γκολ του ΑΡΗ από πέρυσι, έχοντας παράλληλα συμμετοχή στο 42% των γκολ της ομάδας από το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς.

“Κυνηγάει” Γκάμα και στο βάθος… Κόκε

Ο Μορόν σκοράρει… non-stop στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν και έχει βάλει πλώρη για νέα ρεκόρ, έχοντας αφήσει πίσω του τον Άγγελο Χαριστέα (21 γκολ) με πολλά ματς λιγότερα.

Ο Ισπανός χρειάζεται ακόμα τέσσερα γκολ για να φτάσει τα 29 του Μπρούνο Γκάμα ενώ κατά πάσα πιθανότητα μέσα στη σεζόν θα “πιάσει” και τα 39 γκολ του Σέρχιο Κόκε, ο οποίος είχε αγωνιστέι σε 176 ματς με τη φανέλα του ΑΡΗ. Αυτή η απόσταση των 14 γκολ βέβαια δεν είναι μικρή αλλά σε καμία περίπτωση δεν κρίνεται ακατόρθωτη για τον Μορόν και ειδικά με τους ρυθμούς που σκοράρει έως τώρα.

Προτεινόμενα Άρθρα