Ρατσιστική επίθεση στον Βινίσιους: Οπαδός καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση

από AllAboutARIS

Το Ειρηνοδικείο της Μαγιόρκα απεφάνθη σχετικά με την υπόθεση ρατσισμού σε βάρος του Βινίσιους, που είχε σημειωθεί στην αναμέτρηση ανάμεσα σε Βιγιαρέαλ και Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φεβρουάριο του 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Βασίλισσα, ο οπαδός που είχε επιτεθεί στον 24χρονο Βραζιλιάνο κρίθηκε ένοχος για δύο εγκλήματα που σχετίζονται με την προσβολή της προσωπικότητας, υποκινούμενη από ρατσιστικά κίνητρα. Τόσο ο Βίνι, όσο και ο Τσουκουέζε είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του συγκεκριμένου ατόμου, ο οποίος δεν θα μπορεί πλέον να εισέρχεται σε γήπεδα και να παρακολουθεί ματς της La Liga , αλλά και του Κυπέλλου Ισπανίας.Η αναστολή της ποινής φυλάκισης τέθηκε υπό τον όρο ότι ο κατηγορούμενος, ο οποίος φαίνεται να ζήτησε συγγνώμη και επέδειξε μεταμέλεια με επιστολή του προς τον παίκτη των Μαδριλένων, θα συμμετάσχει σε πρόγραμμα ίσης μεταχείρισης και αποφυγής διακρίσεων.

Όπως αναφέρει στην ενημέρωσή της η Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή είναι η τρίτη ποινική καταδίκη που εκδίδεται τους τελευταίους μήνες για ρατσιστικές προσβολές σε βάρος παικτών της.

Προτεινόμενα Άρθρα