Τα εκατομμύρια του Γκαρθία… άρχισαν να μιλούν (pic)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Μάνου Γκαρθία ξεκίνησε τη χρόνια με στόχο να αποτυπώσει στο γήπεδο όσα δεν μπόρεσε τις δυο πρωτιές σεζόν του στο ΑΡΗ. Πέρα από αυτό όμως υπήρχε και ένα ακόμη challenge που μέχρι την 3η αγωνιστική εμφανιζόταν δειλά δειλά μέχρι που… άνθισε στα πρώτα ντέρμπι.

Τρίτη χρόνια μεν αλλά ο πρώην άσσος της Σπόρτινγκ Χιχόν μοιάζει περισσότερο ως μεταγραφή παρά ως επιστροφή, μετά τον Γολγοθά που ανέβηκε μέσα στο 2023 και το μεταβατικό στάδιο των προηγούμενων μηνών.

Ο ΑΡΗΣ δρέπει φέτος τους καρπούς των 4 εκατομμυρίων που…. ακόμα δίνει στη Χιχόν, με καθυστέρηση δύο ετών. Επένδυσε στον Μάνου για να κάνει τη διαφορά με την ποιότητά του, όπως και γίνεται στα δυο μεγάλα ντέρμπι των τελευταίων οκτώ ημερών.

Το heatmap του Γκαρθία – Πηγή: sofascore.com

Ακόμα και αν στο πρώτο ημίχρονο της Τούμπας… τον έψαχνες, χρειάστηκε όλη κι όλη μια φάση για να δείξει την κλάση του. Τον game changer που αλλάζει με μια ενέργεια τις ισορροπίες ενός αγώνα ή δυο στην προκειμένη περίπτωση, έχοντας μεγάλο μερίδιο για τους έξι βαθμούς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μετά από 2 γκολ και μία ασίστ σε αυτά τα ματς.

Μια τελική και ένα γκολ… Συν τέσσερα κλεψίματα, πέντε κερδισμένες μονομαχίες, 74% στις πάσες (23/31) και μερικές καλές ενέργειες ανά διαστήματα στο χθεσινό ντέρμπι για τον Γκαρθία…  Όχι το ίδιο καλά με τον Ολυμπιακό αλλά όσο χρειαζόταν για να κάνει τη διαφορά.

Προτεινόμενα Άρθρα