Φωτιά η Ίντερ με ηγέτη Ταρέμι – Λύγισε τη Μίλαν η απόλυτη Λεβερκούζεν

από AllAboutARIS

Βίοι αντίθετοι για τις ομάδες του Μιλάνου στη 2η αγωνιστική της League Phase του Champions League! Η Ίντερ επικράτησε 4-0 του Ερυθρού Αστέρα με ηγέτη τον Ταρέμι και έφτασε τους 4 βαθμούς, κεφαλαιοποιώντας την ισοπαλία στο Έτιχαντ στην πρεμιέρα. Την ίδια ώρα, η Μίλαν απογοητεύει στην Ευρώπη σε αντίθεση με την Ιταλία, γνωρίζοντας νέα ήττα αυτή τη φορά από τη Λεβερκούζεν (1-0), η οποία συνεχίζει απόλυτη.
Στο «Τζουζέπε Μεάτσα», λοιπόν, η Ίντερ δεν συνάντησε ιδιαίτερες δυσκολίες απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Παρότι παρατάχθηκε με διαφορετικό δίδυμο στην επίθεση, έχοντας τους Αρναούτοβιτς-Ταρέμι βασικούς, η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι κατάφερε να βρει το γρήγορο γκολ και να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα. Κερδισμένο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και κάποια μέτρα δεξιά, με τον αρτίστα Τσαλχάνογλου να εκτελεί τον Γκλάζερ για το 1-0 στο 11ο λεπτό. Ένα τέρμα που μπορεί να χαρακτηριστεί και ιστορικό, αφού οι «νερατζούρι» βρήκαν δίχτυα με φάουλ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από 14 χρόνια!

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν το παιχνίδι και να κλειδώνουν το τρίποντο στο 59ο λεπτό, όταν τα δύο φορ συνδυάστηκαν και ο Ταρέμι έφτιαξε το 2-0 που πέτυχε ο Αρναούτοβιτς στο παρθενικό του τέρμα στη σεζόν. Ο Λαουτάρο πήρε τη θέση του Αυστριακού και συνέχισε από εκεί που είχε μείνει προ ημερών, σκοράροντας για κολλητό ματς. Ο Ταρέμι ήταν και πάλι ο δημιουργός, με τον Αργεντινό να πλασάρει από κοντά για να γράψει το 3-0.

Τελικά, ο Ιρανός έβαλε το όνομά του και στον πίνακα των σκόρερς, μετουσιώνοντας σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Λαουτάρο για να βάλει το κερασάκι στην τούρτα και να διαμορφώσει το τελικό 4-0.
Ίντερ: Ζόμερ, Παβάρ, Ντε Φράι (64’ Ατσέρμπι), Μπαστόνι, Ντάμφρις, Ζιελίνσκι, Τσαλχάνογλου, Μκιταριάν (64’ Φρατέζι), Αουγκούστο, Ταρέμι, Αρναούτοβιτς (64’ Μαρτίνες).
Ερυθρός Αστέρας: Γκλάζερ, Σεόλ, Σπάχιτς, Ντρκούσιτς, Ντζιγκά, Κρούνιτς, Έλσνικ, Σιλάς (70’ Μπρούνο Ντουάρτε), Μακσίμοβιτς (69’ Ράντονιτς), Ολαγίνκα, Εντιαγέ (69’ Ίλιτς).
Με φόρα από την περασμένη σεζόν συνεχίζει η Λεβερκούζεν. Η καλοδουλεμένη ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο λύγισε τη Μίλαν με σκορ 1-0 και έκανε το 2/2, με τους «ροσονέρι» να μην έχουν βαθμό στο ξεκίνημα του νέου Champions League και να απογοητεύουν στην Ευρώπη, σε αντίθεση με την Ιταλία που τα πάνε εξαιρετικά τελευταία.
Το πρώτο μέρος ήταν ένας επιθετικός μονόλογος των Γερμανών, οι οποίοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πίεζαν για το προβάδισμα, αλλά δυσκολεύονταν στην τελικά ευκαιρία ενώ στη μοναδική φορά που βρήκαν δίχτυα, ο Μπονιφάς ήταν εκτεθειμένος. Οι «ροσονέρι» είχαν μία και μοναδική τελική με τον Πούλισικ στο φινάλε του ημιχρόνου και το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα.
Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο 45λεπτο, το έκανε στην εκκίνηση του δευτέρου μέρους η Λεβερκούζεν, αφού ο Μπονιφάς στο 51ο λεπτό μετέτρεψε σε γκολ την ασίστ του Φρίμπονγκ για το 1-0 μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς. Αυτό το τέρμα έβαλε φωτιά στη «Bay Arena», με τους γηπεδούχους να προηγούνται δικαίως αλλά στη συνέχεια να δέχονται μεγάλη πίεση.

Και άγγιξε σε διπλή ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο τον βαθμό της ισοπαλίας, αλλά στάθηκε άτυχη και… άστοχη! Πρώτα με τη σουτάρα του Ερναντέζ να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι και στα καπάκια με την κεφαλιά του Μοράτα από πλεονεκτικό σημείο να περνά άουτ! Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 87ο λεπτό δε, ο Τσουκουέζε είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή, έπιασε το ξερό σουτ αλλά ο Χραντέτσκι είχε την απάντηση και κράτησε το τρίποντο για τους Γερμανούς!

Λεβερκούζεν: Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Τα, Χινκαπιέ, Γκριμάλδο (89’ Μπελοσιάν), Τζάκα, Γκαρσία (75’ Άντριχ), Φρίμπονγκ, Βιρτς (89’ Τέγια), Αντλί (82’ Παλάσιος), Μπονιφέις (75’ Τεριέ).
Μίλαν: Μενιάν, Έμερσον, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Ράιντερς, Φοφανά, Λόφτους-Τσικ, Πούλισικ (80’ Τσουκουέζε), Λεάο, Έιμπραχαμ (62’ Μοράτα)

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα