Ο ρυθμός του Ρόουζ και η κατάσταση του Φαμπιάνο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η προετοιμασία του ΑΡΗ ολοκληρώνεται σήμερα, με μία θέση να παραμένει ανοικτή στα πλάνα του Άκη Μάντζιου για τον αγώνα με τη Λαμία.

Ο παρτενέρ του Γιάκουμπ Μπράμπετς είναι το ερώτημα που ψάχνει απάντηση μετά την Τούμπα και τον τραυματισμό του Φραν Βέλεθ, ο οποίος θα επιστρέψει προς τα τέλη Οκτωβρίου.

Ρόουζ και Φαμπιάνο είναι οι δύο διαθέσιμες επιλογές, μετά και την ενσωμάτωση του δεύτερου στις προπονήσεις τις τελευταίες μέρες. Αυτό όμως δεν του δίνει το ξεκάθαρο προβάδισμα που θα είχε υπό άλλες συνθήκες για την αρχική ενδεκάδα.

Ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός έλειπε για σχεδόν δύο εβδομάδες, χάνοντας τα ντέρμπι κόντρα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Με πιο απλά λόγια στερείται ρυθμού σε μία περίοδο που προέρχεται από τραυματισμό, δημιουργώντας μία επιφυλακτικότητα στην περιπτωσή του.

Από την άλλη υπάρχει ο Ρόουζ που έκανε μία εμφάνιση… ψυχολογίας -την οποία χρειαζόταν- στην Τούμπα και έχει καλύτερο ρυθμό από τον Φαμπιάνο.

Τα χαρακτηριστικά του “Φάμπι” και ειδικά η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια μπορεί να αποδειχθούν παραπάνω από χρήσιμα στον ΑΡΗ, σε ένα ματς στο οποίο θα πρέπει να δημιουργήσει και να πιέσει πολύ παραπάνω, όπως και να πάρει περισσότερα ρίσκα ανασταλτικά.

Μένει να φανεί έως αύριο ποιά θα είναι η τελική απόφαση του Μάντζιου, με τον Ρόουζ για την ώρα να διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα και τον Φαμπιάνο να ακολουθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα