Το depth chart του φετινού ΑΡΗ, η αναβάθμιση και το ρόστερ

από AllAboutARIS

Με την προσθήκη του Ρόμπιν Κουάισον στο διάστημα των μεταγραφών μόνο για ελεύθερους ποδοσφαιριστές, ολοκληρώθηκαν οι κινήσεις του ΑΡΗ. Έτσι μπορεί να γίνει πλέον μια… σούμα για το πώς κινήθηκε μεταγραφικά η ομάδα, τι πέτυχε και πώς ακριβώς πλέον έχει καταρτιστεί το ρόστερ, αφού έχει δώσει πλέον και οκτώ επίσημα ματς.

Ας πάμε να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά…

Ο κορμός και οι στοχευμένες κινήσεις

Από την περσινή σεζόν, στον ΑΡΗ συνεχίζουν 19 ποδοσφαιριστές. Μεταγραφικά ήταν ίσως ένα από τα λίγα καλοκαίρια, που ο αριθμός των κινήσεων δεν έπιασε διψήφιο νούμερο. Κάτι σημαντικό για τους Κιτρινόμαυρους, αν αναλογιστεί κανείς ότι το προηγούμενο καλοκαίρι, εκείνο του 2023, έγιναν 20 προσθήκες!

Οι εννιά κινήσεις είναι οι λιγότερες μέσα σε ένα καλοκαίρι επί εποχής Θεόδωρου Καρυπίδη, ισοφαρίζοντας την επίδοση του τόσο το 2019 όσο και το 2021.

Η αναβάθμιση στα… πλάγια

Οι Κιτρινόμαυροι κινήθηκαν στοχευμένα, ποντάροντας στην αναβάθμιση σε θέσεις, όπου την περασμένη σεζόν αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Στα άκρα και στη μεσαία γραμμή.

Σε ό,τι αφορά τα πλάγια, ας αρχίσουμε από την άμυνα. Ολικό λίφτινγκ στα αριστερά, αποχώρηση των Φεράρι και Ματαρίτα, η «παρουσία» των οποίων ανάγκασε τον Μάντζιο να βάζει εκεί τον Μοντόγια και έλευση δύο έμπειρων παικτών, όπως οι Φρίντεκ και Χουάνκαρ, οι οποίοι, στα χαρτιά τουλάχιστον, είναι ένα κλικ… επάνω από αυτούς που έφυγαν.

Αλλαγή υπήρξε και στο δεξί άκρο της άμυνας, αφού πουλήθηκε ο Οντουμπάτζο στην ΑΕΚ. Στη θέση του ένας πολύ έμπειρος ποδοσφαιριστής, ο Ούγκο Μάγιο, που από νωρίς έδειξε πως μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας.

Πηγαίνοντας στην επίθεση, η κίνηση από άποψη ονόματος τουλάχιστον, που ξεχωρίζει είναι ο Σίστο. Βαρύ βιογραφικό, συμμετοχές με την Εθνική Δανίας. Επιπλέον, οι Κιτρινόμαυροι επένδυσαν και σε έναν 18χρονο Σενεγαλέζο, τον Ντιαντί, ο οποίος με τα… καμώματά του, έχει πάρει φανέλα βασικού!

Η μεσαία γραμμή

Στα χαφ δεδομένα υπήρξε αναβάθμιση, αν αναλογιστεί μάλιστα κανείς πως οι Νταρίντα και Ζουλ, που πέρσι ήταν βασικοί, φέτος για την ώρα, έρχονται από τον πάγκο. Έγινε μία μεγάλη επένδυση με τους Μόντσου-Σιφουέντες, που από νωρίς αποδίδει καρπούς, ενώ πλέον και ο Μάνου Γκαρθία είναι απολύτως καλά κι έκανε για πρώτη φορά προετοιμασία από την αρχή με την ομάδα. Συν το ότι πάντα υπάρχουν και τα μπαλαντέρ… Μοντόγια για Βέλεθ, που υπό… συνθήκες μπορούν να παίξουν και σαν αμυντικά χαφ.

Η επίθεση

Υπάρχει βάθος πλέον και στο «9». Ή αν προτιμάτε θα υπάρξει προσεχώς. Ο Μορόν πλαισιώνεται πλέον από τον Κουάισον, ο οποίος πάντως χρειάζεται χρόνο μέχρι να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ υπάρχει και ο Σαμόρα που δεν είναι φορ… ακόμα.

Το βάθος του ρόστερ

Κι επειδή στα λόγια μπορεί να μη φαίνονται πολλά, ας τα δούμε και στην… πράξη, παραθέτοντας αναλυτικά τους παίκτες σε κάθε θέση, μαζί με τους… πολυθεσίτες.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Κουέστα, Σίντκλεφ, Κυριαζής.

ΣΤΟΠΕΡ: Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Ρόουζ

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ: Ούγκο Μάγιο, Μοντόγια, Φατόρε

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ: Φρίντεκ, Χουάνκαρ, Μοντόγια

ΧΑΦ: Μόντσου, Σιφουέντες, Νταρίντα, Ζουλ, Μοντόγια, Βέλεθ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΧΑΦ: Μάνου Γκαρθία, Φετφατζίδης, Νταρίντα, Ρουμπέν Πάρντο.

«ΦΤΕΡΑ»: Ντιαντί, Σίστο, Σουλεϊμάνοφ, Φετφατζίδης, Σαβέριο, Παναγίδης, Σαμόρα.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Μορόν, Κουάισον, Σαμόρα.

Προτεινόμενα Άρθρα