Καστρίτης: «Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι σημαντικές – Δεν έχουμε σταματήσει να βλέπουμε την αγορά»

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Καστρίτης στάθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο που καθόρισε το παιχνίδι, ενώ στη συνέχεια απάντησε για το ενδεχόμενο αλλαγών και τη συμπεριφορά στην άμυνα.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Μας σεβάστηκαν σε υπερθετικό βαθμό, σεβάστηκαν τους εαυτούς τους, έπαιξαν όπως ακριβώς πρέπει να παίζει μια μεγάλη ομάδα, ανεξαρτήτως αντιπάλου, από το πρώτο δεκάλεπτο. Εμείς δεν ξεκινήσαμε το παιχνίδι όπως θα θέλαμε. Επιτρέψαμε πολλούς εύκολους πόντους, πολλά ελεύθερα σουτ. Ακόμα και στα λίγα άστοχα που είχε η ομάδα του Ολυμπιακού, τα μετέτρεψε όλα σε πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Νομίζω πως η υπόθεση νίκη είχε κριθεί από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο σοβαρός. Τα παιδιά μας προσπάθησαν, έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν από το δεύτερο δεκάλεπτο και για μεγάλο χρονικό διάστημα, μέχρι που ξεμείναμε από δυνάμεις. Είχαμε πρόβλημα στη διαχείριση του χρόνου συμμετοχής, καθώς το ροτέισον μας ήταν περιορισμένο. Αντιμετωπίσαμε και πρόβλημα με τα φάουλ. Έτσι φτάσαμε στο τελικό σκορ. Έχουμε τρία πολύ σημαντικά παιχνίδι μπροστά μας, με Χάποελ Ιερουσαλήλ, Προμηθέα και Τσεντεβίτα, όλα στην έδρα μας. Οι επόμενες δέκα ημέρες είναι σημαντικές για εμάς. Είμαστε χαρούμενοι για την επιστροφή του ΝτιΜόι Χότζ. Αναμένουμε να δουλέψουμε όπως πρέπει τις επόμενες ημέρες και με τη βοήθεια του κόσμου μας να καταφέρουμε να πάρουμε τα θετικά αποτελέσματα. Καλή συνέχεια στον Ολυμπιακό σε Ελλάδα και Ευρώπη.»

Για την απόφαση να στείλει τον Λευτέρη Μαντζούκα στα αποδυτήρια και το αν υπάρχει σκέψη για αλλαγές:

“Αφορά το εσωτερικό της ομάδας, δεν έχω να κάνω κάποιο σχόλιο στο πρώτο σκέλος. Είμαστε σε συνεργασία με την διοίκηση, τσεκάρουμε την αγορά, δεν έχουμε σταματήσει ποτέ. Ψάχνουμε αν υπάρχει κάτι που να διευκολύνει και να συνεισφέρει στη προσπάθεια που ήδη κάνουν τα παιδιά. Δε θέλω να ακουστεί κάπως μειωτικό για τους παίκτες που έχουμε ή τη προσπάθεια που κάνουν. Αν βρεθεί κάτι που θα μας βοηθήσει, θα το κάνουμε. Πρέπει να είναι μέσα στα δεδομένα της ομάδας, σε αγωνιστικό και οικονομικό πλαίσιο.”

Για το αν προβληματίζεται που η ομάδα του δεν έχει την αμυντική ταυτότητα που την χαρακτήριζε:

“Οτιδήποτε αρνητικό βλέπουμε, μας προβληματίζει. Αυτή είναι η δουλειά μας. Το έχω πει πολλές φορές ότι για εμάς ουσιαστικά δεν έχιε γίνει προετοιμασία φέτος. Προσπαθούμε να μονταριστούμε μέσα από τα επίσημα. Εχουμε αγώνες κάθε 2-3 μέρες, χωρίς να μπορέσουμε να κάνουμε καθόλου προπόνηση. Επανέρχονται και τραυματίες. Μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι αυτό, ειδικά όταν εκπροσωπείς ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Ακούμε συνεχώς από προπονητές ομάδων της Euroleague τελευταία, ότι χρειάζονται 1-1,5 για τις ομάδες τους ακόμα. Δεν μπορώ να πω αν έχει χαθεί, γιατί δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το επίπεδο ακόμα. Ήμασταν συμπαγής κόντρα στη Λιετκαμπέλις, το ίδιο και με την Τουρκ. Ακόμα και με την ΑΕΚ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό που με προβληματίζει αυτή τη στιγμή, είναι η συνέπεια. Έχει να κάνει με την πνευματική προσέγγιση και το πώς διαχειριζόμαστε τα αποτελέσματα. Πρέπει να έχουμε κοντή μνήμη και πίστη στο ότι θα είμαστε όπως πρέπει, όταν είμαστε όλοι μαζί” 

Προτεινόμενα Άρθρα