Αγγλία: «Είναι ντροπή», τα σχόλια των Νέβιλ και Κάραγχερ για την επιλογή Τούχελ

από AllAboutARIS

Η αναζήτηση προπονητή έλαβε κι επίσημα τέλος το πρωί της Τετάρτης (16/10) για την Αγγλία, όταν η FA παρουσίασε τον Τόμας Τούχελ ως τον νέο τεχνικό της εθνικής ομάδας. Μια επιλογή βέβαια που δεν έκανε μεγάλο… γκελ εντός των αγγλικών συνόρων, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το επικριτικό πρωτοσέλιδο της «Daily Mail» που έκανε λόγο για… μαύρη μέρα!

Πολλοί στην Αγγλία άλλωστε δεν συμφωνούν με την απόφαση της FA να προσλάβει έναν ξένο προπονητή – ανεξάρτητα από το κύρος και τις επιτυχίες του – μια άποψη που συμμερίζεται και ο Γκάρι Νέβιλ με τον Τζέιμι Κάραγχερ.

Οι δυο παλαίμαχοι αμυντικοί των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ αντίστοιχα φάνηκαν σοκαρισμένοι με την επιλογή της Ομοσπονδίας και ξεκαθάρισαν πως στο «τιμόνι» της εθνικής ομάδας πρέπει να βρίσκεται Άγγλος προπονητής.

«Θα είμαι ειλικρινής, είμαι σοκαρισμένος!» τόνισε αρχικά ο Γκάρι Νέβιλ: «Δεν έχει να κάνει με τον Τόμας Τούχελ, αλλά είμαι σοκαρισμένος που η Αγγλία προσέλαβε έναν ξένο προπονητή. Νομίζω ότι κάνουμε ζημιά στο δικό μας πρόγραμμα προπονητικής και την εικόνα μας.

Ο Τούχελ θα δεχθεί τρομερή κριτική αν δεν τα καταφέρει. Μπορεί να κερδίσουμε κάποιο τουρνουά, μπορεί να είμαστε ευγνώμονες σε τρία ή τέσσερα χρόνια, αλλά αυτή τη στιγμή δεν νιώθω καλά που ο Τούχελ θα είναι ο προπονητής της Αγγλίας» συμπλήρωσε, με τον Τζέιμι Κάραγχερ να κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

«Νομίζω είναι ντροπή που σαν έθνος λέμε ότι χρειαζόμαστε έναν ξένο προπονητή για να έχουμε επιτυχίες. Πάντα έλεγα ότι ο προπονητής της εθνικής πρέπει να είναι Άγγλος, δεν το αλλάζω αυτό».

 

Προτεινόμενα Άρθρα