Mundo Deportivo: «ΑΡΗΣ, η ομάδα με τους περισσότερους Ισπανούς στην Ευρώπη»

από AllAboutARIS

Με… ΑΡΗ ασχολείται η γνωστή εφημερίδα της Βαρκελώνης, «Mundo Deportivo» , η οποία σε ρεπορτάζ της, στην ηλεκτρονική έκδοσή της, στέκεται στην παρουσία πολλών Ισπανών ποδοσφαιριστών στο ρόστερ των Κιτρινόμαυρων.

«ΑΡΗΣ, η ομάδα με τους περισσότερους Ισπανούς στην Ευρώπη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος, ενώ στο σχετικό θέμα τονίζονται μεταξύ άλλων:

«Είναι συνηθισμένο να βρίσκουμε Ισπανούς παίκτες κατανεμημένους σε όλα τα πρωταθλήματα του κόσμου, αν και η περίπτωση του ΑΡΗΣ Θεσσαλονίκης είναι η πιο ιδιαίτερη. Η ελληνική ομάδα έχει στο δυναμικό της έντεκα Ισπανόφωνους ποδοσφαιριστές, που αντιπροσωπεύουν το 39,28% του ελληνικού συλλόγου. Πριν από δύο σεζόν ήταν μόνο δύο, αν και η καλή τους εμφάνιση οδήγησε στην υπογραφή άλλων εννέα».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στα ονόματα των παικτών: Χουλιάν Κουέστα, Χούανκαρ, Ούγκο Μάγιο, Μοντόγια , Φραν Βέλεθ, Φατόρε, Μονσού, Μανού Γκαρθία, Ρουμπέν Πάρδο, Λορέν Μορόν και Κίκε Σαβέριο.

«Το δυναμικό του ΑΡΗ περιλαμβάνει μόνο τέσσερις Έλληνες επαγγελματίες: τρεις ποδοσφαιριστές και τον προπονητή, που αποτελούν μειοψηφία σε σχέση με την “πλημμύρα” των Ισπανών. Η παγκοσμιοποίηση έχει ενθαρρύνει την άφιξη παικτών από όλο τον κόσμο. Η ελληνική ομάδα έχει περισσότερες από δέκα διαφορετικές εθνικότητες. Μόλις πριν από μια δεκαετία, σχεδόν ολόκληρη η ελληνική ομάδα αποτελούνταν από Έλληνες», προσθέτει.

Προτεινόμενα Άρθρα