Η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Ο ΑΡΗΣ πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην χθεσινή (20/10) αναμέτρηση με την Καλλιθέα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Μια νίκη που δεν έχει να κάνει μόνο με τη δυναμικότητα του αντιπάλου, αλλά κυρίως με τα όσα απέδειξε η ομάδα του Άκη Μάντζιου, που ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, καθώς την ευνόησαν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

Δεν είναι μόνο η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο ότι κατάφερε να αφήσει πίσω τους τις ¨παθογένειες” προηγούμενων ετών, αντιμετωπίζοντας και τα παιχνίδια με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες, με την ίδια αποφασιστικότητα και την ίδια θέληση για νίκη που βγάζει στα ντέρμπι.

Το σημαντικό είναι ότι ο ΑΡΗΣ καταφέρνει να πείθει με την απόδοση του στον αγωνιστικό χώρο. Δεν κερδίζει, απλά τα ματς, αλλά επιβάλλει στον απόλυτο βαθμό το παιχνίδι του. Την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. O ΑΡΗΣ βγάζει την ποιότητα του στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας την ικανότητα να αναπτύσσεται τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα.

Δεν μπορούσε να διαχειριστεί παιχνίδια όπως ήταν αυτά με τη Λαμία και το χθεσινό με την Καλλιθέα ο ΑΡΗΣ τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να έχει απώλειες βαθμών που του στοίχιζαν σημαντικά. Δείχνει, πλέον, ότι εκτός από τα ντέρμπι, η ομάδα του Άκη Μάντζιου έχει αλλάξει νοοτροπία και στα συγκεκριμένα ματς.

Ο ΑΡΗΣ έχει μπροστά του δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την ΑΕΚ για το Κύπελλο, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το ματς με τον Λεβαδειακό. Είναι ξεκάθαρο ότι με τρεις αγώνες σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο Άκης Μάντζιος θα χρειαστεί να κάνει ροτέισον. Είναι, όμως, τέτοιο το “βάθος” στο ρόστερ, που κανείς δεν ανησυχεί, καθώς υπάρχουν επιλογές για όλες τις θέσεις.

Ο Έλληνας τεχνικός, που έχει σήμερα και τα γενέθλια του, έχει συμβάλει σημαντικά στην μέχρι τώρα εξαιρετική πορεία του ΑΡΗ. Κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους οπαδούς της ομάδας, που φώναξαν ρυθμικά το όνομα του.

ΥΓ. Πεντακάθαρη η αποβολή του Πασαλίδη και φυσικά δεν υπάρχει καμία εύνοια του ΑΡΗ από τη διαιτησία. Ίσα ίσα, που αν μια ομάδα δικαιούται να έχει παράπονα αυτή είναι ο ΑΡΗΣ, καθώς θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι στο μαρκάρισμα του Ματίγια στον Μορόν, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Προτεινόμενα Άρθρα