Αστέρια του ποδοσφαίρου εμπλέκονται σε απάτη με κρυπτονομίσματα

από AllAboutARIS

Eκατοντάδες θύματα απάτης πυραμίδας με κρυπτονομίσματα σχεδιάζουν να μηνύσουν περίπου είκοσι ποδοσφαιριστές και πρώην ποδοσφαιριστές για επιθετική διαφήμιση της εταιρείας «Omegapro» που εμπλέκεται στην εν λόγω απάτη.

Αυτό αποκαλύπτει σήμερα (21/10) η ισπανική ιστοσελίδα «Eldiario.es» δημοσιεύοντας σχετικές πληροφορίες και παρουσιάζοντας ανάμεσα στους εν ενεργεία ποδοσφαιριστές τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους, ενώ από τους πρώην ποδοσφαιριστές ξεχωρίζουν οι, Ροναλντίνιο, Κακά, Λουίς Φίγκο, Ίκερ Κασίγιας, Τσάρλες Πουγιόλ, Έρικ Αμπιντάλ, Ρομπέρτο ​​Κάρλος και Φερνάντο Ιέρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η «Omegapro» εισέπραξε 3 δισ. ευρώ με υπόσχεση κερδοφορίας 300% σε μόλις 14 μήνες. Κάποιοι από τους ποδοσφαιριστές συμμετείχαν σε προωθητικές εκδηλώσεις και άλλοι το δημοσιοποίησαν μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2018, υποσχέθηκε αρχικά κερδοφορία 300% σε 14 μήνες. Αργότερα την καθυστέρησε σε 16 μήνες και, τον Φεβρουάριο του 2022, η περίοδος παρατάθηκε στους 26 μήνες και η κερδοφορία μειώθηκε. Τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, οι πληρωμές ανεστάλησαν λόγω επίθεσης σε υπολογιστή. Κανείς δεν είδε τα χρήματά του από τότε.

Ακριβώς, ένα από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν για να μηνύσουν τους εμπλεκόμενους είναι ότι η συνάφειά του έκανε τα θύματα να εμπιστευτούν το μήνυμά του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν ήδη τρεις υπάλληλοι της εταιρείας στη φυλακή και δύο είναι φυγάδες. Εξηγείται επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές σε αρκετές χώρες είχαν ήδη προειδοποιήσει ότι δεν ήταν μια αξιόπιστη εταιρεία.

Να σημειωθεί ότι η Ισπανική Επιτροπή Αγοράς Κινητών Αξιών είχε ήδη προσθέσει την «Omegapro» στη λίστα με τις αδιαφανείς χρηματοοικονομικές επιχειρήσεις της δύο χρόνια νωρίτερα, το 2020.

Οι εκδηλώσεις της «Omegapro» συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμο σε μεγάλα γήπεδα . Οι περισσότεροι από τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν ισχυρίζονται ότι προσλήφθηκαν από το Υπουργείο Αθλητισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ κάποιοιυποστηρίζουν ότι δεν πήραν καμία αποζημίωση.

«Το Ντουμπάι έπαιξε βασικό ρόλο στη νομιμοποίηση της απάτης», λέει ο Ρόμεν Μίλερ , ένας από τους κύριους συνδέσμου στη Γαλλία που κατάφερε να πείσει χιλιάδες πελάτες να επενδύσουν στην εταιρεία. «Ακριβώς όπως οι ποδοσφαιριστές, ήταν και έμμεσοι συνεργοί», πρόσθεσε.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις, το λογότυπο της «Omegapro» προβλήθηκε τόσο στον ουρανοξύστη Burj Khalifa όσο και στη μεγάλη ρόδα του Ντουμπάι, τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα της πόλης.
«Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό εάν η κυβέρνηση δεν σας υποστηρίξει», συμπλήρωσε ο Μίλερ . Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο διάδοχος του Ντουμπάι, Χαντμάν μπιν μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ.

Τον Νοέμβριο του 2022, λίγες εβδομάδες πριν από την πτώχευση του πυραμιδικού συστήματος, πραγματοποιήθηκε ένα μεγάλο ταξίδι στις Μαλδίβες στο οποίο οι μεσαίοι διευθυντές της απάτης κλήθηκαν να συναντήσουν τους ηγέτες της εταιρείας. Με την ευκαιρία αυτή διεξήχθη και αγώνας «θρύλων» στον οποίο συμμετείχαν πρώην παίκτες όπως ο Τσάρλες Πουγιόλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα Άρθρα