Η γκολάρα του Μορόν τους το… “Χ”άλασε – Ορθιος ο ΑΡΗΣ στο ΟΑΚΑ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το σερί των νικών… χάλασε αλλά ο ΑΡΗΣ έβγαλε χαρακτήρα στο απαιτητικό ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό, το φινάλε του οποίου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Με ένα κακό πρώτο μέρος και σωστή αντίδραση στο δεύτερο, οι “κιτρινόμαυροι” έμειναν όρθιοι στο ΟΑΚΑ χάρη στην γκολάρα του Λορέν Μορόν στο 72′. Ο Ισπανός απάντησε στο 1-0 του Τετέ από το 33′ και έτσι ο ΑΡΗΣ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, περιμένοντας την αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ.

Επόμενη υποχρέωση για την ομάδα του Άκη Μάντζιου σε τρεις μέρες με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (30/10), για τους “16” του Κυπέλλου Ελλάδος.

Έτσι ξεκίνησαν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πέντε αλλαγές ο Αλόνσο (4-2-3-1)

Αρκετές ήταν οι παρεμβάσεις του Ουρουγουανού μετά το ροτέισον κόντρα στην Τσέλσι, με πέντε αλλαγές που ξεκινούσαν από την άμυνα.

Ο Ντραγκόφσκι παρέμεινε στα γκολπόστ, με τον  Βαγιαννίδη να επιστρέψει στα δεξιά και τον Ίνγκασον να επανέρχεται στο πλευρό του Γέντβαϊ στα στόπερ. Αριστερά ήταν ο Μλαντένοβιτς.

Ο Αράο επέστρεψε στα χαφ δίπλα στον Τσέριν, με τον Μπακασέτα επίσης νέο πρόσωπο λίγο πιο μπροστά. Τετέ-Πελίστρι ήταν στα εξτρέμ και ο Γερεμέγεφ στην κορυφή της επίθεσης.

ΑΡΗΣ: Με Βέλεθ και… φρεσκάρισμα στα αριστερά ο Μάντζιος

Τρία νέα πρόσωπα από τον 55χρονο τεχνικό στην ενδεκάδα και τα δύο στην τετράδα της άμυνας. Ο Βέλεθ ήταν ο παρτενέρ του Μπράμπετς στα στόπερ, με τον Φρίντεκ να επιστρέφει στα αριστερά. Κουέστα στο τέρμα και Μάγιο στα δεξιά.

Μόντσου-Σιφουέντες ήταν οι δύο χαφ. Ντιαντί με Σίστο στα εξτρέμ και ο Γκαρθία λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Μορόν.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη στιγμή του, ο ΑΡΗΣ όχι…

Μέτριο πρώτο ημίχρονο και με χαμηλό τέμπο τη μεγαλύτερη διάρκειά του. Δύο ομάδες που προσπάθησαν να κάνουν το παιχνίδι τους συντηρητικά και με αρκετά λάθη, αναζητώντας τις στιγμές τους.

Μόλις στο 2′ ο ΑΡΗΣ είχε την πρώτη δική του, μετά από ωραία ανάπτυξη, αλλά ο Μλαντένοβιτς σωτήρια σταμάτησε το σουτ του Ντιαντί από κοντινή απόσταση. Στο 4′ ο Γερεμέγεφ απάντησε με μακρινό σουτ το οποίο μπλόκαρε σταθερά ο Κουέστα.

Οι παίκτες του Μάντζιου προσπάθησαν να εφαρμόσουν στο ΟΑΚΑ το γνωστό τους πλάνο. Κυκλοφορία της μπάλας με γρήγορες μεταβάσεις. Με εξαίρεση όμως 2-3 περιπτώσεις το κέντρο δεν βοήθησε, τη στιγμή που δεν τους έβγαινε ούτε το πρέσινγκ ψηλά αλλά ούτε και το παιχνίδι στο ανοικτό γήπεδο.

Στο 33′ ο Παναθηναϊκός χάρη στην ποιότητα του Τετέ και λίγη δόση τύχης βρήκε μία… τρύπα στην άμυνα του ΑΡΗ και άνοιξε το σκορ, με το 1-0 να παραμένει ως το ημίχρονο.

Δυνατό ξεκίνημα για ΠΑΟ, στοχευμένες παρεμβάσεις από τον Μάντζιο

Ο ΑΡΗΣ άνοιξε και το δεύτερο μέρος, όπως το πρώτο, με δική του ευκαιρία και συγκεκριμένα του Σίστο μέσα από την περιοχή αλλά ο Ίνγκανσον άπλωσε τελευταία στιγμή το πόδι στην προσπάθεια του Δανού άσσου.

Από εκεί και μετά ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζιε και απείλησε σε δύο στιγμές με Γερεμέγεφ και Αράο μέσα σε ένα λεπτό -52′ και 53′. Η απάντηση του Μάντζιου ήρθε πριν ττο 60′ αλλάζοντας ριζικά την προβληματική αριστερή του πλευρά με Χουάνκαρ και Σαβέριο, περιορίζοντας σημαντικά τη δράση των γηπεδούχων από εκεί.

Ο Μορόν πήρε, εκτέλεσε και σκόραρε

Οπως ο Παναθηναϊκός στο πρώτο, έτσι και ο ΑΡΗΣ στο δεύτερο έψαχνε τη δική του στιγμή ποιότητας και κάπου εκεί εμφανίστηκε ο συνήθης ύποπτος.

Στο 72′ ο Μορόν βρέθηκε με τη μπάλα έξω από την περιοχή και σε μία από τις αγαπημένες του καταστάσεις, νικώντας με δυνατό συρτό σουτ τον Ντραγκόφσκι για το 1-1.

Από εκεί και πέρα η τελική ευθεία του αγώνα είχε δύο ομάδες που έψαχναν επί ίσοις όροις τη νίκη και τον Κουέστα να κάνει μεγάλο “στοπ” στον Ιωαννίδη στο 81′, με το σκορ να μην αλλάζει ως το φινάλε.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής: Φέλιξ Τσβάιερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Ρόμπερτ Κέμπλερ (Γερμανία), Κρίστιαν Ντίετς (Γερμανία)

4ος: Χρήστης Βεργέτης (4ος)

VAR: Περ Γκούντερ (Γερμανία)

Βοηθός VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 51′ Μλαντένοβιτς, 89′ Αράο/28′ Μάγιο, 50′ Βέλεθ, 79′ Μπράμπετς

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

ΓΚΟΛ: 33′ Τετέ/72′ Μορόν

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι – Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Ίνγκασον, Μλαντένοβιτς – Αράο, Τσέριν (73′ Ουναϊ) – Τετέ, Μπακασέτας, Πελίστρι (73′ Τζούρισιτς)- Γερεμέγεφ (61′ Ιωαννίδης)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα – Μάγιο, Βέλεθ (75′ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Φρίντεκ (57′ Χουάνκαρ) – Μόντσου, Σιφουέντες- Ντιαντί. Γκαρθία (75′ Νταρίντα), Σίστο (57′ Σαβέριο) – Μορόν (83’΄Κουάισον)

Προτεινόμενα Άρθρα