Το κέρδος – Σιδηροηλίας και το ροτέισον στην περιφέρεια (vid)

από Αντώνης Γκάτζιος

Χθες (28/2) στο "Νίκος Γκάλης" της Αθήνας κόντρα στον Παναθηναϊκό, φάνηκε ένα μέρος από τη "νέα τάξη πραγμάτων" στην περιφέρεια του ΑΡΗ.

Μία “νέα τάξη” που προήλθε από την αποχώρηση του Τζαμάλ Σούλερ. Μ’ αυτήν την εξέλιξη ελευθερώθηκαν 22-23 λεπτά ανά αγώνα και παρά την νιδιαίτερη φύση της αναμέτρησης με τον ΠΑΟ, φάνηκαν κάποια πράγματα.

Το κέρδος του ΑΡΗ ήταν η εμφάνιση του Γιάνη Σιδηροηλία. Ο νεαρός γκαρντ “μπήκε στη φωτιά” με 21 λεπτά συμμετοχής και έδειξε ότι είναι διατεθειμένος να αρπάξει την ευκαιρία που του δίνεται για να αποτελέσει ενεργό μέλος του ροτέισον, με περισσότερο χρόνο διαθέσιμο στην περιφέρεια. Σημείωσε έξι πόντους, πήρε 3 ριμπάουντ, έδωσε 2 ασίστ, έκανε ισάριθμα κλεψίματα και έδωσε μία εντυπωσιακή τάπα στον ύψους 2.08μ. Άαρον Ουάιτ.

Περισσότερο χρόνο δικαιωματικά παίρνει και ο Μάριο Λιτλ. Ο Αμερικανός είναι η πιο σταθερή απειλή του ΑΡΗ από την περιφέρεια, όντας και ο καλύτερος σουτέρ, παίζει καλή άμυνα και θα δει το χρόνο του να ανεβαίνει, είτε ξεκινά ως βασικός, είτε όχι. 

Επίσης, στον αγώνα με τον ΠΑΟ αποτυπώθηκε αυτό που ανέφερε το AllAboutARIS εδώ και καιρό. Ότι ο Μάριο Τσάλμερς θα παίζει περισσότερο στο “2”, με έναν εκ των Φλιώνη, Σταμάτη ή Καλαϊτζίδη δίπλα του. Στα τελευταία δύο ματς που συνέβη αυτό, ο Αμερικανός πέτυχε 7 τρίποντα.

Επιστρέφοντας στους νεαρούς, το χρόνο του θα διεκδικήσει και ο Όμηρος Νετζήπογλου, όταν διευθετηθεί το θέμα της φορολογικής ενημερότητας και υπογράψει το επαγγελματικό συμβόλαιό του. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει σύντομα. Ο νεαρός είναι πολύ καλός στις προπονήσεις και θα κυνηγήσει όποια ευκαιρία τού δοθεί.

Προτεινόμενα Άρθρα