Εδραιώνεται και… πλησιάζει!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δύο μήνες μετά την αναβολή του ΑΡΗΣ-ΑΕΚ, ήρθε η ώρα να τακτοποιηθεί η… εκκρεμότητα.

Στις 19:30 θα διεξαχθεί στο “Κλεάνθης Βικελίδης” το εξ αναβολής παιχνίδι των δύο ομάδων για την 8η αγωνιστική της Super League και με σημαντικά κίνητρα εκατέρωθεν.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου θέλει τη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να εδραιωθεί στη 2η θέση, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τη διαφορά στο +6 από την ΑΕΚ.

Φυσικά μετά τη χθεσινή ισοπαλία στην Τούμπα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία βα μειώσουν τη διαφορά από την κορυφή της βαθμολογίας. 

Τα κίνητρα της ΑΕΚ κινούνται επίσης στα πλαίσια της 2ης θέσης, αφού με νίκη θα φτάσει τον ΑΡΗ αλλιώς το έργο της θα δυσκολέψει σημαντικά. 

ΑΡΗΣ: Η “πρώτη” του Ιωάννου και η σημαντική απουσία του Μπερτόγλιο

Ο Κύπριος μπακ είναι σημείο αναφοράς για το ντέρμπι, αφού συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή της ομάδας από τον Άκη Μάντζιο.

Αν και δεν έχει πολλές προπονήσεις, ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να τον πάρει μαζί του και αναλόγως με την εξέλιξη του ματς να δει κατά πόσο μπορεί να τον χρησιμοποιήσει, εφόσον δεν γίνει κάποια μεγάλη έκπληξη και ξεκινήσει βασικός. 

Νέο πρόσωπο μετά από έναν μήνα είναι και ο Έργκους Κάτσε. Αντίθετα ο Μάντζιος θα στερηθεί για δεύτερπ σερί ματς τις πολύτιμες υπηρεσίες του Φακούντο Μπερτόγλιο.

Η αποστολή του ΑΡΗ: Boucher, Σιαμπάνης, Mateo Garcia, Ganea, Cristian Lopez, Bruno Gama, Sakic, Benalouane, Rose, Mancini, Matilla, Lucas Sasha, Xande Silva, Jeggo, Kace, Sundgren, Δεληζήσης, Μάνος, Ιωάννου, Μπαγκαλιάνης.

ΑΕΚ: “Γεμάτη” μπροστά, προβλήματα στα μετόπισθεν

Ο Χίμενεθ τρίβει τα χέρια του με την πληρότητα που του προσφέρουν οι επιλογές μεσοεπιθετικά, όμως δεν ισχύει το ίδιο και αμυντικά. 

Η απουσία του τραυματία Τσιγκρίνσκι δημιουργεί θέμα στην άμυνα της Ένωσης, ειδικά από τη στιγμή που εκτός είναι και ο Ινσούα λόγω της κόκκινης που δέχθηκε κόντρα στη Λαμία.

Η αποστολή της ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Θεοχάρης, Μπακάκης, Λόπες, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Σβάρνας, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Σιμόες, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Σάκχοφ, Μαχαίρας, Γκαρσία, Λιβάια, Ανσαριφάρντ, Αλμπάνης, Τάνκοβιτς, Ολιβέιρα”.

Η “ταυτότητα” του αγώνα

-8η αγωνιστική Super League

-ΑΡΗΣ-ΑΕΚ (19:30)

ΓΗΠΕΔΟ: “Κλεάνθης Βικελίδης”

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)
ΒΟΗΘΟΙ: Γκόραν Πατάκι (Κροατία), Μπόγιαν Ζομπένιτσα (Κροατία)
4ος: Θανάσης Τζήλος (Λάρισας)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Γκόραν Γκαμπρίλο
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Πολυχρόνης Κωστάρας (Αιτ/νίας)

Προτεινόμενα Άρθρα