Τα στοιχήματα του 2021

από Νίκος Παπαδόπουλος

Με το 2021 έρχεται για τον ΑΡΗ και το δεύτερο μισό του φετινού πρωταθλήματος.

Η πορεία της ομάδας στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, άνοιξαν την όρεξη αρκετών και παράλληλα αύξησαν τις απαιτήσεις που υπάρχουν από το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει.

Το υλικό και η διαχείρισή του από τον Άκη Μάντζιο, είναι ο συνδυασμός που “φέρνει” τον ΑΡΗ αυτή τη στιγμή στη 2η θέση της βαθμολογίας. Το απαιτητικό πρόγραμμα που έχει όμως μπροστά του, απαιτεί να πάρει περισσότερα πράγματα από τα λεγόμενα “βαριά χαρτιά”.

Οι πιθανές ελεύσεις ποδοσφαιριστών, καθιστούν πιθανές και τις ανακατατάξεις που μπορεί να υπάρξουν. Για την ώρα όμως το υπάρχον υλικό μένει ως έχει και ο Μάντζιος καλείται να κάνει κάποιους παίκτες πιο ουσιαστικούς για την ομάδα. Οπως δηλαδή με την περίπτωση του Ντάνιελ Σούντγκρεν. Παίκτες που αν αποδώσουν, μπορούν να είναι καθοριστικοί για τους “κιτρινόμαυρους”.

ΜΑΤΕΟ ΓΚΑΡΣΙΑ

Εξ αρχής ο Αργεντινός είναι το μεγάλο στοίχημα των ανθρώπων της ομάδας και φυσικά του Μάντζιου, ειδικά από τη στιγμή που αδυνατεί ακόμα να γίνει ουσιαστικός για την ομάδα πλην της αναμέτρησης κόντρα στη Λάρισα. 

Η διαφορά με τον Ματέο είναι ότι δεν πρόκεται για μία εξ ολοκλήρου αγωνιστική περίπτωση, αφού μεγάλο ρόλο στην περίπτωση του παίζει και το πνευματικό κομμάτι. Με πιο απλά λόγια, το “κλειδί” φαίνεται να είναι ότι πρέπει να “ξεκλειδώσει” το μυαλό του. Είτε αποκτώντας κίνητρο, μένοντας στον πάγκο, είτε με άλλους τρόπους.

Ο Μάντζιος έχει ασχοληθεί πολύ με την περίπτωση του Ματέο, είτε με δουλειά μέσα στο γήπεδο είτε με αρκετές συζητήσεις. Κάτι που σκοπεύει να συνεχίσει και με το νέο έτος, ελπίζοντας στην αφύπνιση του παίκτη.

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΛΟΠΕΘ

Ηταν η σεβαστή -αλλά μέσα σε λογικά πλαίσια- επένδυση του ΑΡΗ για την κορυφή της επίθεσης. Ο Ισπανός ήρθε για τον ρόλο του βασικού αλλά δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να προσαρμοστεί σε εκείνον του… killer. Σε 12 παιχνίδια και 544 αγωνιστικά λεπτά έχει μόλις μία τελική προσπάθεια, δηλαδή το γκολ κόντρα στη Λαμία. 

Ο υπερβάλλων ζήλος με τρεξίματα πάνω-κάτω στο γήπεδο και βοήθειες ανασταλτικά, είναι αυτά που σε μεγάλο βαθμό τον κρατούν μακριά από τον χώρο ευθύνης του. Δηλαδή το “κουτί” αλλά και περιμετρικά. Κάτι που έχει ζητήσει και ο Μάντζιος από τον παίκτη να περιορίσει.

Ο προπονητής του ΑΡΗ δουλεύει αρκετές υπερωρίες με τον 31χρονο επιθετικό, ώστε να τον “βάλει” σε ένα συγκεκριμένο “καλούπι” και να τον κάνει ουσιαστικό για το παιχνίδι της ομάδας, χωρίς να επηρεάζεται από τις αναζητήσεις που ήδη υπάρχουν για επιθετικό. Άλλωστε μέχρι να γίνει αυτό -και αν γίνει τελικά- ο Λόπεθ με τον Μάνο είναι οι δύο επιλογές για την κορυφή της επίθεσης. 

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΚΑΝΕΑ

Ακόμη ένα “βαρύ χαρτί” και παίκτης που ήρθε το περασμένο καλοκαίρι για να πάρει ρόλο βασικού στην ομάδα. 

Ισως το μοναδικό θετικό για τον Γκάνεα στο πρώτο μισό της σεζόν, ήταν η επσιτροφή του στην Εθνική Ρουμανίας ως ενεργό στέλεχος. Οσον αφορά τον ΑΡΗ, με εξαίρεση μία-δύο καλές εμφανίσεις δεν ανταποκρίνεται μέχρι στιγμής στις απαιτήσεις που υπάρχουν για τον ίδιο.

Εξ αρχής στον ΑΡΗ γνώριζαν ότι πρόκειται για έναν επιθετικογενή ποδοσφαιριστή και ότι θα έχει… θεματάκια στα μετόπισθεν, αλλά την ίδια ώρα δεν δίνει πράγματα επιθετικά. Για αυτό και μετά τους αγώνες κόντρα σε ΑΕΛ και Ατρόμητο έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα. 

Οι εμφανίσεις του 28χρονου φουλ μπακ ήταν αυτές που οδήγησαν τον ΑΡΗ στην αναζήτηση ενός παίκτη για τη συγκεκριμένη θέση, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν στηρίζει τον παίκτη και δεν περιμένει την βελτίωση της παρουσίας του.

Προτεινόμενα Άρθρα