Πώς ο Τζόρνταν πείστηκε για το Last Dance και ο ρόλος των Σίλβερ και Τόμπσον

από Νίκος Παπαδόπουλος

Όλος ο φίλαθλος κόσμος περιμένει με ανυπομονησία σε λίγες ώρες (3:00π.μ. στο ESPN, από τις 10:00 πμ. της Δευτέρας στο Netflix) τα πρώτα δύο επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ Last Dance, που αφορούν στην τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν με τους Μπουλς. Πώς όμως φτάσαμε στην παραγωγή του; Δεν ήταν κα

Οι Μπουλς είχαν παραχωρήσει τη δυνατότητα σε ένα τηλεοπτικό συνεργείο να καταγράφει όλες τις κινήσεις της ομάδας πριν και στη διάρκεια της περιόδου 1997/98. Μάλιστα η ιδέα ανήκε στον παραγωγό Άντι Τόμπσον, αδερφό του Μάικαλ Τόμπσον και θείου του μετέπειτα σταρ των Γουόριορς, Κλέι Τόμπσον, ενώ ο νυν κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ήταν αυτός που από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή για τα φιλμ του ΝΒΑ είχε εγκρίνει το πρότζεκτ.

Όμως όλο αυτό το σπουδαίο υλικό δεν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καταλλήλως αν δεν εξασφαλιζόταν η συγκατάθεση του Air. Άλλωστε χωρίς τη δική του παρουσία και τις δικές του εξομολογήσεις δεν θα είχε την ίδια αξία οποιοδήποτε ντοκιμαντέρ. Ο Τζόρνταν είχε απορρίψει δεκάδες καλές προτάσεις για ντοκιμαντέρ όλα τα προηγούμενα χρόνια και το μεγάλο ερώτημα ήταν αν θα έλεγε το μεγάλο «ναι».

Ο παραγωγός και σκηνοθέτης Μάικ Τόλιν, με ταινίες όπως το εξαιρετικό Coach Carter αλλά και ντοκιμαντέρ για το 30 for 30 του ESPN στο ενεργητικό του, ανέλαβε το δύσκολο έργο να τον πείσει. Το ραντεβού είχε προγραμματιστεί για τον Ιούνιο του 2016 στη Σάρλοτ. «Φοβήθηκα ότι θα μπορούσε το θέμα να έχει λήξει αρνητικά από το πρώτο πεντάλεπτο», εξομολογείται ο ίδιος.

Παρέδωσε στον θρύλο του ΝΒΑ έναν μεγάλο φάκελο με τις ιδέες που είχε ο ίδιος και η ομάδα του για το πρότζεκτ. «Έβγαλε τα γυαλιά πρεσβυωπίας και άρχισε να διαβάζει. Για 30-40 λεπτά μελετήσαμε μαζί κάθε σελίδα, κάθε πρόταση. Έχει αυτή τη μοναδική ικανότητα να είναι συγκεντρωμένος σε ό,τι κάνει», αναφέρει ο Τόλιν.

«Του είπα ‘Κάθε μέρα έρχεται τόσος κόσμος στο γραφείο μου φορώντας τα παπούτσια σου και δεν σε έχουν δει να παίζεις. Είναι ώρα να το κάνουμε’. Και δεν διαφώνησε», τονίζει. «Ωραίας, ας το κάνουμε», η πολυπόθητη απάντηση του Τζόρνταν, που αμέσως έδειξε διάθεση για να στρωθεί μαζί με την υπόλοιπη ομάδα στη δουλειά, ώστε να υπάρχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Άλλωστε ένα ντοκιμαντέρ για την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών θα έπρεπε να είναι αντάξιό της.

Ο Τζόρνταν δεν άφησε τίποτα στην τύχη του. Ο ίδιος συμμετείχε σε τρεις μεγάλης διάρκειας συνεντεύξεις προσφέροντας ενδιαφέροντα στοιχεία που δεν είχαν δει ποτέ το φως, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που «λύγισε» και ζήτησε να διακόψουν. Τελικά οι παραγωγοί εμπλούτισαν το υλικό τους όχι μόνο με τις εξομολογήσεις του MJ, αλλά και με συνεντεύξεις/μαρτυρίες από 106 άλλες προσωπικότητες, που περιλαμβάνουν από τον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ και τον Μπαράκ Ομπάμα μέχρι την σύντροφο του Ντένις Ρόντμαν, Κάρμεν Ιλέκτρα.

Σε μια περίοδο δίχως αθλητικές διοργανώσεις, το Last Dance έρχεται ως μάννα εξ ουρανού για όλους τους φίλους του μπάσκετ.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα