"Κλειδί" στο σχεδιασμό οι εξελίξεις με τους υπάρχοντες Έλληνες

από Αντώνης Γκάτζιος

Όπως είναι λογικό, με τις υπάρχουσες συνθήκες λόγω της πανδημίας… κανονικός σχεδιασμός για την επόμενη σεζόν δεν μπορεί να γίνει, τουλάχιστον από ομάδες που δεν έχουν πακτωλό χρημάτων. Και γι’ αυτές δεν είναι εύκολο, με αβέβαιο το "αύριο".

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν καταστρώνονται τα πλάνα. Οι ομάδες πρέπει να είναι προετοιμασμένες για διάφορες :εκδοχές”, αφού στο σχεδιασμό η μία μεταγραφική κίνηση μπορεί να “παρασύρει” την άλλη, στην προσπάθεια της δημιουργίας του συνόλου που έχει στο μυαλό του ο προπονητής και οι συνεργάτες του.

Ο ΑΡΗΣ δεν αποτελεί εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα. Το μόνο σίγουρο αυτήν τη στιγμή είναι ότι, ανεξάρτητα από το θέμα της μείωσης των ξένων, ο ελληνικός “κορμός” της ομάδας θα ενισχυθεί. Γι’ αυτό και το πρώτο ζητούμενο είναι να ξεκαθαρίσει τι μέλλει γενέσθαι με τους υπάρχοντες Έλληνες του ρόστερ.

Τα συμβόλαια των έμπειρων παικτών της ομάδας, ήτοι των Λευτέρη Μποχωρίδη, Δημήτρη Φλιώνη και Διαμαντή Σλαφτσάκη, λήγουν. Από την εξέλιξη στο θέμα της παραμονής τους ή μη, θα εξαρτηθεί σε ένα σημαντικό βαθμό και το τι μέλλει γενέσθαι με τον υπόλοιπο σχεδιασμό, τουλάχιστον όσον αφορά στο ελληνικό στοιχείο της ομάδας.

Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση, κάτι αναμενόμενο, αφού ουδείς γνωρίζει ακόμα τα οικονομικά δεδομένα στα οποία θα βαδίσουν τόσο οι ομάδες, όσο και οι παίκτες, μετά το τέλος της πανδημίας.

Οι ξένοι

Στον ΑΡΗ έχει ξεκινήσει μία προεργασία αναφορικά με τις επιλογές της επόμενης χρονιάς. Και μία μελέτη ξένων παικτών. Το πιθανότερο “σενάριο” είναι να γίνουν επιλογές ξένων παικτών με δεδομένα τα ban, τα οποία επανήλθαν (το πρώτο) στις 3 Δεκεμβρίου. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΑΡΗΣ θα έχει τη δυνατότητα να πάρει παίκτες που είχαν το “λέτερ οφ κλίαρενς” στην Ελλάδα πριν από αυτήν την ημερομηνία και ως το τέλος δεν έφυγαν από τη χώρα, ή αν έφυγαν, δεν αγωνίστηκαν σε άλλη ομάδα.

Προτεινόμενα Άρθρα