"Να βοηθήσουμε όλοι!"

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Όλα όσα ανέφερε ο Νίκος Κουκουλιάς για την τράπεζα αίματος και την βοήθεια στους πληγέντες

Ο Νίκος Κουκουλιάς φιλοξενήθηκε στην εκπομπή AllAboutARIS ON AIR και τον Libero 107,4 FM

ΑΝαλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τις πυρκαγιές:

“Το μέγεθος της καταστροφής είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορει να αφησει κανεναν ανεπηρέαστο. Μιλάμε για τρομερή καταστροφή.”

Για την τράπεζα αίματος:

“Να ξεκαθαρίσουμε πως οι ανάγκες για αίμα είναι τεράστιες. Είναι σημαντικό να βοηθήσουν όλοι με το αίμα τους. Συμπήπτει η περίοδος και με τροχαία και άλλα προβλήματα, άρα μιλάμε για περίοδο μεγάλων απαιτήσεων.

Ολες οι τράπεζες αίματος έχουν δείξει τεράστια ευαισθησία. Οι αιμοδοσίες της Ελλάδος δεν μπορούν να υποστηρίξουν τις ανάγκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή. Είναι σημαντικό να γίνει καινούρια αιμοδοσία, ώστε το αίμα να φύγει απευθείας σε όσους το έχουν ανάγκη. Πρέπει ο καθένας από μονος του, που θελει να βοηθησει, να πάει στην αιμοδοσία της γειτονιας του, με τα στοιχεία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ και αυτό το αίμα θα φτάσει εκεί που πρέπει. Να τονίσουμε πως αυτό θα μπορεί να συμβεί σε ωρες λειτουργίας νοσοκομείων, πρωινά. Η αιμοδοσία άμεσης συνεργασίας με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ έιναι το νοσοκομείο του Αγιου Παύλου, όμως δεν έχει τοση σημασία αυτό, σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο και να πάει κανεις θα φτάσει το αίμα εκει που πρέπει. Μιλάμε για 10λεπτά δουλειά και σε 1 ώρα μπορεί να επιστρέψει στις δουλειές του και στην καθημερινότητα του. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν βοηθούμε μόνο τους ασθενείς και τους πληγέντες. Βοηθούμε και τις οικογένειες τους και όλο τον κόσμο που υποφέρει αυτή την στιγμή.”

Προτεινόμενα Άρθρα