Ζεϊμπέκης: "Υπερήφανος που είμαι Αρειανός"

από Γιώργος Γκάτος

Μίλησε για την ενίσχυση που χρειάζεται ο μπασκετικός ΑΡΗΣ, τα ζητήματα που αφορούν τα γήπεδα που χρησιμοποιούν οι "Κίτρινοι" και τον "αγώνα" του στον πολιτικό στίβο.

Για τη φετινή πορεία του μπασκετικού ΑΡΗ:

“Δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ένα ουφ. Στη τρίτη καίγεσαι λέει η παροιμία. Ας ελπίσουμε ότι θα έχουν γίνει μαθήματα αυτά που έχουν συμβεί φέτος στον κ. Γουλιέλμο. Ας στελεχωθεί καλύτερα η ομάδα. Πιστεύω ότι ήταν θέμα στησίματος από την αρχή. Μπορεί οι επιλογές των προπονητών να βγουν, να μην βγουν. Όλοι θέλουν το καλό της και το καλός της ομάδας. Θα πρέπει να υπάρχουν ακόμη δύο-τρεις άνθρωποι πίσω από τον εκάστοτε προπονητή ώστε να έχει βοήθεια και να ακούει 2-3 μπασκετικούς ανθρώπους που να γνωρίζουν τα τεκτενόμετα. Δεν επιτρέπεται η ομάδα να μην έχει μάνατζερ και γενικό αρχηγό. Να κατεβαίνουμε σε παιχνίδια χωρίς συνοδό. Δεν επιτρέπεται για τον ΑΡΗ και για αυτό το επίπεδο.

Οι επιλογές είναι σχετικές. Έλειπε ένας καλός άσσος. Στο ματς με τον Κολοσσό, είχαν δύο καλά γκαρντ και μόλις βρήκαν ρυθμό, μας γύρισαν το ματς. Οι υπόλοιποι δέκα παίκτες της ομάδας της Ρόδου δεν θα έπαιζαν στην φετινή ομάδα του ΑΡΗ. Ήρθε το παιδί παρόλο που ήταν σε απραξία. Ο ένας άνθωπος που ήρθε επιπλέον σε αυτή τη θέση, βοήθησε. Φανταστείτε να ερχόταν κάποιος πιο έμπειρος και με καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό.”

Για το θέμα με το “Αλεξάνδρειο”:

“Ο κόσμος να ξέρει ότι αυτό λύνεται μόνο με πολιτική βούληση. Από κανέναν περιφερειάρχη ή δημοτικό σύμβουλο. Είναι θέμα πολιτείας. Εγώ θα πήγαινα να κάνω μια ολοκληρωμένη παρουσία ως ΑΡΗΣ, είτε ως ΑΣ, είτε ως ΚΑΕ. Ένα σχέδιο τεκμηριωμένο με τους δικηγόρους μου. Δεν μου το δίνει η τωρινή κυβέρνηση, σε 4-5 θα το ζητήσω και από άλλους, αφού έρχονται εκλογές. Ο υποψήφιος δήμαρχος, Νίκος Ταχιάος στη συνάντηση με τον ΑΣ, είπε πως θέλει να αξιοποιήσει τον χώρο της Νέας Ελβετίας και αν τηρεί τις προϋποθέσεις μπορεί να γίνει αυτό που προανέφερα.

Για το θέμα του πάρκινγκ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”:

“Σε κάποια θέματα θέλει πολιτική βούληση. Ξεκινάει από την διοίκηση του κράτους το θέμα του Αλεξανδρείου. Το άλλο, είναι θέμα του δήμου. Μπορεί να μην ήθελαν, μπορεί και να μην μπορούσαν. Κάποιοι κύριοι ξεκίνησαν την αξιοποίηση, που είναι μεγαλύτερα κλιμάκια από εμένα και είναι εν ενεργεία υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαν πως θα βοηθήσουν πριν τις εκλογές και το περιμένω αυτό. Λέμε προεκλογικά κάποια πράγματα και μετά τα ξεχνάμε. Εγώ θέλω ο κόσμος να κρίνει σωστά τον καθένα μας. Τι μπορεί να κάνει ο καθένας μας. Ήταν 4-5 χρόνια κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και θα μας λύσει όλα τα προβλήματα 4-5 μήνες πριν τις εκλογές; Εγώ δεν το πιστεύω. Να κάνει μια σωστή παρουσία ο ΑΣ και η ΚΑΕ για το Παλέ. Να κάνει μια παρουσία ο ΑΣ και η ΠΑΕ για το “Κλεάνθης Βικελίδης”. Να δεσμευτούν και με ένα deadline. Να γίνει σωστά αυτό. Να μην βγαίνει η κάθε πλευρά και να ζητάει τα δικά της. Χρειάζεται να χαράξεις μια πορεία. Θέλουμε τα τάδε πράγματα για αυτή τη χρήση. Δεν γίνεται να πάει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη να ζητάει το μισό και ο πρόεδρος της ΚΑΕ να το ζητάει ολόκληρο.”

Για το ποδοσφαιρικό τμήμα:

“Δεν μπορεί σε μια χρονιά να είναι όλα καλά. Ξεχνάμε γρήγορα που ήμασταν πέρσι και πρόπερσι και που είμαστε φέτος. Εγώ θέλω να βλέπω την ομάδα μου, με την χειρότερη κατάσταση να είναι η σημερινή της θέση. Κάθε χρόνο να ανεβαίνει μια βαθμίδα. Ο ΑΡΗΣ είναι ένας βασανισμένος σύλλογος που ταλαιπωρείται μόνος του. Είμαι περήφανος που είμαι Αρειανός. Δεν έχει βοηθηθεί, έχει κυνηγηθεί. Όσο τον χτυπούν, γίνεται ακόμη πιο δυνατός”.

Για την σημαία στο Δημαρχειακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης:

“Ήταν αίτημα του ΠΑΟΚ, το οποίο μπορούσε να δεχθεί ή να απορρίψει μόνο ο δήμαρχος. Δεν ήρθε αίτημα στο Δ.Σ. Ήταν αίτημα του ΠΑΟΚ στον Δήμαρχο. Δεν ξέρω με ποια λογική έγινε σε ένα δημόσιο κτήριο. Είναι λάθος. Εγώ δεν θα το έκανα, ότι ομάδα και να ήμουν, για να μην πυροδοτήσω την κατάσταση. Γιατί να προκαλέσω; Πάει ένας και καίει/σκίζει/κατεβάζει την σημαία. Γιατί να γίνουν μετά οδομαχίες; Δεν μπορώ να μπω στην λογική του. Εγώ μπορεί να πήγαινα σε μια συνάντηση με τον ΠΑΟΚ, όπως και ο κ. Ταχιάος, αλλά δεν πιστεύω να φορέσουμε το κασκόλ. Αν ήμουν ΠΑΟΚτσής, μπορεί και να το έκανα. Δεν θα το έκανα για λόγους τάξης. Καλύτερα καθαρός και ίσιος έτσι όπως είσαι και να σε εκτιμάει ο κάθε άνθρωπος όπως νομίζει.”

Ενώ κλείνοντας, τόνισε:

“Η προσδοκία μου είναι να βγει ο κ. Ταχιάος δήμαρχος που πιστεύω ότι θα βγει σύμφωνα με τα γκάλοπ. Θα δούμε ποιος θα βγει δεύτερος. Προσωπική μου προσδοκία είναι να εκλεγώ, μια-δύο θέσεις πιο ψηλά. Είναι αλλιώς όταν είσαι διοίκηση και μπορείς να κάνεις πέντε πράγματα παραπάνω. Πραγματικά νιώθω ότι το υπηρετώ και νιώθω υπερήφανος για αυτό το πράγμα”.

Προτεινόμενα Άρθρα