Θάνος: "Φάνηκε πόσο έλειπε ο ΑΡΗΣ από την Superleague"

από Γιώργος Γκάτος

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που μπορεί να κάνει η περιφέρεια για τα ζητήματα που απασχολούν τον ΑΡΗ και την έλλειψη των "Κίτρινων" από τη Superleague

“Παίζει σημαντικό ρόλο ο αθλητισμός. Είναι κομμάτι της ζωής μας και έχει και αναπτυξιακό ρόλο στη περιοχή μας” τόνισε ο αντιπεριφειάρχης. 

Για τη βράβευση της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, σε χθεσινή εκδήλωση:

“Ήταν μια πολύ καλή πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Γίνονται πολλές κουβέντες για τα πνευματικά δικαιώματα και ειδικά με τα σήματα μετά το ζήτημα με το Μακεδονικό. Είχα την τιμή να παραδόσω την πλακέτα στην ομάδα του ΑΡΗ.”

Για τον αν είναι ποδοσφαιρικός ή μπασκετικός οπαδός του ΑΡΗ:

“Ελπίζω με τον χρόνο να αφοσιωθεί πλήρως με το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Εγώ λόγω υποχρεώσεων δεν μπορώ το τελευταίο διάστημα. Εγώ ξεκίνησα μπασκετικός ως “γκαλόπαιδο” αλλά είμαστε φίλοι όλων των σπορ, όπου παίζει η ομάδα μας.”

Για την επιστροφή του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ:

“Στο τελευταίο ταξίδι ήμουν και γουρλής, γιατί κερδίσαμε την Ατλέτικο. Η ομάδα έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Ο ΑΡΗΣ έδωσε μια υπεραξία φέτος. Φάνηκε πόσο πολύ έλειπε ο ΑΡΗΣ από το πρωτάθλημα. Του χρόνου με έναν προγραμματισμό και μια συνέπεια ελπίζω να έχουμε μια καλή πορεία. Ως αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, επισκέπτομαι πολλές χώρες. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί γνωρίζουν τη Θεσσαλονίκη μέσα από τον ΑΡΗ και μάλιστα τον μπασκετικό. Δίνει μια εξωστρέφεια. Εμείς οι φορείς πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτή τη προσπάθεια με την δημιουργία υποδομών. Θα μας βοηθήσουν στο άλμα για την ανάπτυξη.”

Για τη συνδρομή της περιφέρειας:

“Δυστυχώς οι περιφέρεις και οι δήμοι δεν έχουν τις αρμοδιότητες που χρειάζονται για να διεκπεραιωθούν αυτά τα ζητήματα. Πρέπει κάποια στιγμή να περάσουμε στην πραγματική αυτοδιοίκηση γιατί ακόμη το κράτος έχει τον τελικό λόγο. Υπάρχει βούληση. Υπάρχουν κουβέντες του κ. Περιφερειάρχη με τον κ. Καρυπίδη. Σε επίπεδο ενός πλάνου -γιατί χρειαζόμαστε να δούμε πιο σφαιρικά κάποια πράγματα- χρειαζόμαστε να φύγουμε από τα πιο μικρά πράγματα και να κοιτάξουμε πλάνα δεκαετίας. Χρειάζεται να μοχλεύσουμε πόρους για Ευρωπαϊκά προγράμματα. Η πρώτη αρχαιολογική μελέτη για το μετρό έλεγε πως θα διαρκέσει 9 μήνες και κράτησε 9 χρόνια. Πρέπει να γίνουν σοβαρές μελέτες για να γίνουν πιο εύκολες οι αδειοδοτήσεις και η εύρεση πόρων.

Για το γήπεδο της ΑΕΚ:

“Έχει ενδιαφέρον αυτό το πρότζεκτ. Δεν έχουμε τις ίδιες δυνατότητες με την Αττική. Έχει ένα ενδιαφέρον όμως αυτό. Μιλάμε για οικοδομές που αλλάζουν την περιοχή και προσθέτουν αξία, ανεξαρτήτωςν ομάδων και πεποιηθέων. Η Περιφέρεια προσπαθεί να βρει πόρους, κυρίως από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε κάνει γραφέιο στην Ευρώπη για να προσεγγίσουμε καλύτερα αυτά τα κονδύλια. Εκεί μέσα πρέπει να ενταχθούν τα σχέδια των αθλητικών συλλόγων για να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε καλύτερα αυτά τα κονδύλια”.

Για το αν έχουν προσεγγίσει άνθρωποι του ΑΡΗ, την περιφέρεια Αττικής:

“Έχουν γίνει κάποιες κουβέντες μέσα στη χρονιά με μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ και τον περιφερειάρχη. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις πως, πότε και τι θα ζητήσεις. Είναι μια αρχή αυτή. Για να γίνει αυτό πράξη πρέπει να γίνει ένας σχεδιασμός. Πολιτική βούληση υπάρχει. Το ψηφοδέλτιο του περιφερειάρχη έχει μια Ντίνος Κούης, έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης και ο Άγγελος Χαριστέρας. Η κ. Πατουλίδου είναι από ένα άθλημα πιο ατομικό αλλά ενδιαφέρεται πραγματικά για τον αθλητισμό. Έχουμε προτεραιότητα στο κομμάτι των αθλητικών υποδομών. Προσθέτει εξωστρέφεια, ανάπτυξη στη περιοχή αλλά χωρίς υποδομές δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Είναι το “Α” και το “Ω”.

Για την εμπορική συνεργασία του Θόδωρου Καρυπίδη με τη Σαγκάη:

“Έχει πάρει μια πρωτοβουλία με τη Σαγκάη. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει κάνει τρεις επισκέψεις εκεί. Εγώ έχω κάνει τρεις συμφωνίας. Υπάρχει έντονη ζήτηση από τους Κινέζουν για επενδύσεις, είτε στο αθλητικό κομμάτι, είτε στον τουρισμό. Είχε γίνει το συνέδριο για τον Δρόμο του Μεταξιού, πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη. Ελπίζω να μην έχουμε οικονομικές αναταράξεις σε πολιτικό επίπεδο ώστε να μην επηρεαστεί αυτό το κομμάτι προς τα εμάς.”

Προτεινόμενα Άρθρα