Γιουτίκας: "Ως περιφέρεια θα κάνουμε το αδύνατο… δυνατό για το θέμα του πάρκινγκ"

από Γιώργος Γκάτος

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τον ΑΡΗ και την απόφαση του να τεθεί εκ νέου υποψήφιος με τον συνδυασμό του Απόστολου Τζιτζικώστα

“Πραγματικά, η περιφέρεια σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις και να παράγεις έργο. Γι’αυτό συνεχίζουμε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα και διεκδικούμε μια δεύτερη θητεία μέσω μιας διαδρομής. Έχουμε δώσει λύσεις και απαντήσεις σε πάρα πολλά θέματα. Μας απασχολεί για παράδειγμα η καθημερινότητα των πολιτών και το πως μπορεί να γίνει καλύτερη. Ταυτόχρονα, κάποια οραματικά σχέδια, όπως για παράδειγμα το παραλιακό μέτωπο και η προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ένα σημαντικό αναπτυξιακό θέμα όχι μόνο για την Θεσσαλονίκη, αλλά και για την Ελλάδα. Φυσικά, πέρα από τις υποδομές με τις οποίες τα πάμε καλά, διότι το μοναδικό χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε είναι είναι το ΕΣΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας και το χειριζόμαστε άριστα. Είμαστε η πρώτη περιφέρεια τα τελευταία πέντε χρόνια σε όλη την Ελλάδα, σε απορρόφηση κονδυλίων. Φυσικά, έχουμε και έναν πρωτογενή τομέα πολύ ισχυρό και δυνατό, τον οποίο τον πιστεύουμε και πέρα από τις εξαγωγές στις οποίες είμαστε η πρώτη περιφέρεια σε όλη την Ελλάδα, δώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια μια διέξοδο στους αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίες, ξεκλειδώνοντας έναν νόμο ο οποίος είχε ξεχαστεί και δίνει τη δυνατότητα σε όσους παραγωγούς είναι κατ’ επάγγελμα αγρότες κατά κύριο λόγο, να μπορούν να απασχολούνται στις λαϊκές αγορές και το πλανώδιο εμπόριο, προσφέροντας έτσι εισόδημα και μια διέξοδο από την ανεργία” τόνισε αρχικά.

Για τη συνεχή παρουσία του στο γήπεδο, στη Γ’ και τη Β’ εθνική:

“Ο ΑΡΗΣ για εμένα είναι οικογένεια. Όποιος ασχοληθεί με την πολτική, δεν πρέπει να κρύβεται. Είναι καλό να λέει το τι ομάδα υποστηρίζει. Έχω περάσει από όλα τα στάδια αυτής της καψούρας. Από την θύρα 3, στην 1 και μετά στην 2. Στη Β εθνική, πήγαμε στην 9 και έπειτα κατέβηκα στην 7 μαζί με την παρέα μας. Όποιος πραγματικά μπορεί, πρέπει να πάρει διαρκείας. Όλοι περιμένουμε την κλήρωση και το Ευρωπαϊκό ταξίδι με τον ΑΡΗ. Κανονίζουμε για αυτό τον λόγο τις υποχρεώσεις μας από τώρα. Αν πείσω τη γυναίκα μου ότι η Ολλανδία είναι ένας ωραίος καλοκαιρινό προορισμός, θα πάμε και εκεί, γιατί όχι.”

Για την επίσκεψη της περιφέρειας στα γραφεία του Ερασιτέχνη, σήμερα:

“Είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε τον ΑΣ και να συζητήσουμε τον πρόεδρο τα πολλά προβλήματα που έχει ο σύλλογος. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πάρα πολλά είναι στα ερασιτεχνικά τμήματα του ΑΡΗ. Δεν είναι μόνοι παιδιά από το Χαριλάου. Πολλοί Αρειανοί, πηγαίνουμε τα παιδιά μας στα τμήματα, λόγω της αγάπης που έχουμε στον ΑΡΗ. Συζητήσαμε για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας στην προσπάθεια που κάνουν και ο ΑΣ και τα παιδιά του μεγάλου αυτού συλλόγου, με τους πολλούς τίτλους. Φυσικά, συζυτήσαμε και για τον εκσυγχονισμό του γηπέδου. Όπως όλα τα σπίτια, κάποια στιγμή πρέπει να το ανακαινίσεις ριζικά. Βλέπεις πόσο χαρά έχουμε φέτος με το καφέ που λειτουργεί. Θέλουμε σύγχρονο γήπεδο για να απολαμβάνουμε το θέαμα και τις ανέσεις.”

Για το θέμα του πάρκινγκ:

“Είναι μια περιοχή πυκνοκατοικημένη. Δεν ξέρω αν μπορεί να δωθεί μια λύση και να γίνει η περιοχή πίσω από το πάρκο της Αλκμήνης, μια μορφή πάρκινγκ. Είναι μεγάλο έργο και σχέδιο. Από εκεί και πέρα, είναι μια έκταση του δήμου Θεσσαλονίκης. Εμείς ως περιφέρεια έχουμε συζητήσει και έχουμε πει σε όλους τους τόνους ότι θα κάνουμε το αδύνατο δυνατό αν υπάρχουν πραγματικά ώριμες μελέτες και μπορούμε να το χρηματοδοτήσουμε μέσω του ΕΣΠΑ. Θα κάνουμε τα πάντα να βρούμε κονδύλια, εφόσον και ο Δήμος έχει τη βούληση και σύμφωνα πάντα με τις μελέτες που απαιτούνται.”

Για το γεγονός ότι το 2014 είχε εκλεγεί ως τρίτος στους ψήφους:

“Δεν παίζει ρόλο η θέση. Σημασία έχει να εκλεγεί κάποιος. Θα είναι χαρά μου πάντως να πάρω όσες περισσότερες ψήφους γιατί θα μου δώσει δύναμη για να συνεχίσω στη περιφέρεια μαζί με τους συνεργάτες μου και την ομάδα που έχω, παρέα με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Δουλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια, συνεργαστήκαμε με όλους τους φορείς. Συνεργαστήκαμε με όσους πραγματικά το ήθελαν. Ήμασταν αυτοί που λέγαμε ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Βρήκαμε τις βέλτιστες λύσεις που έπρεπε να δωθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι έχουν μείνει αρκετά θέματα τα οποία δεν έχουν τελειώσει. Την Κυριακή, εφτασε και πάλι η ώρα των εκλογών. Ζητώ ο κόσμος να με ξανάεμπιστευτεί για να συνεχίσουμε μαζί με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.”

Ενώ κλείνοντας ανέφερε:

“Από Δευτέρα συνεχίζεται η δουλειά. Είναι ανάγκη να ψηφίσει ο κόσμος. Δεν βοηθάει η αποχή την δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση. Ξέρω ότι ο κόσμος έχει θυμό και έχει απαξιώσει όλους τους πολιτικούς, αλλά δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Σημασία έχει να είσαι αφοσιωμένος για να παράξεις έργο. Όχι πολλά λόγια αλλά πολύ δουλειά. Αφήνουμε τις οικογένειες και τις δουλειές μας για να ασχοληθούμε με κάτι. Ζητάμε από τον κόσμο να μας δώσει κουράγιο και όρεξη για να συνεχίσουμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια.”

Προτεινόμενα Άρθρα