Ενας… γνωστός, ψηλός και με "πακέτο"

από Νίκος Παπαδόπουλος

Από τις περιπτώσεις που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των "κιτρινόμαυρων"

Την ώρα που ο Μανώλης Σιώπης βρίσκεται στην Τουρκία, για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Αλάνιασπορ, ο ΑΡΗΣ κινείται δυνατά για τον αντικαταστάτη του. 

Η πιθανή αποχώρηση του διεθνή χαφ ανάγκασε, εδώ και περίπου δέκα ημέρες, τους “κιτρινόμαυρους” να “χτενίσουν” την αγορά για τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του. Και ο Χάβι Καστεγιάνο είναι πιθανό να αναλάβει αυτόν τον ρόλο. 

Γνώριμος…. από πέρυσι

Το συγκεκριμένο όνομα δεν προέκυψε τώρα για τον ΑΡΗ, αφού είναι γνωστό στους κύκλους της ομάδας από την περσινή σεζόν. Το περασμένο καλοκαίρι έγινε προσπάθεια για να έρθει στη Θεσσαλονίκη αλλά οι οικονομικές του απαιτήσεις εμπόδισαν την μετακόμιση του στην Ελλάδα. 

Στην κορυφή της λίστας

Ο Ισπανός χαφ είναι από τις λίγες περιπτώσεις παικτών που έχει τσεκάρει ο ΑΡΗΣ και ξεχωρίζει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των ανθρώπων της ομάδας αυτές τις μέρες, για αυτό και έγινε κίνηση ώστε να έρθει στη Θεσσαλονίκη. 

Δίνει ύψος

Με τον ερχομό του Ντουάρτε ο ΑΡΗΣ κέρδισε σε ποιότητα αλλά έχασε σε ύψος όσον αφορά τη μεσαία γραμμή του. Ετσι στον ΑΡΗ ήθελαν έναν παίκτη που θα δώσει ύψος στην ομάδα και το 1,81 του Καστεγιάνο βοηθάει σε αυτό το κομμάτι. 

Τα βασικά του χαρακτηριστικά 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καστεγιάνο είναι ένα κλασσικό “6άρι”. Δηλαδή η προτεραιότητά του δίνεται στο ανασταλτικό κομμάτι. Καλός στον αέρα, γρήγορος για τη θέση του και με ικανότητα να μεταφέρει τη μπάλα μπροστά, παίζοντας μυαλωμένα και και την εμπειρία του. 

Φάκελος “τραυματισμοί “

Ο ιατρικός φάκελος του Ισπανού μέσου είναι σχετικά γεμάτος αλλά περισσότερο με μικροτραυματισμούς. Ο πιο σοβαρός ήταν η ρήξη μηνίσκου που υπέστη τον Αύγουστο του 2015 με αποτέλεσμα να χάσει μία ολόκληρη σεζόν. Την περσινή σεζόν ένα κάταγμα στα πλευρά και ακόμη ένα πρόβλημα στους συνδέσμους, τον άφησαν εκτός για έξι παιχνίδια. 

Βάσει των παραπάνω, εφόσον ο ΑΡΗΣ τα βρει μαζί του τότε θα έχει αποκτήσει έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Αρκεί όλα αυτά να τα “βγάλει” και μέσα στο γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα